Te-ai săturat de Windows? Iată ce alternativă poți avea

După o perioadă în care piața sistemelor de operare disponibile pe PC nu a oferit foarte multe variante user-friendly, se pare că Google a decis să intre și el în acestă industrie.

image

Google a anunțat Chrome OS Flex, o previzualizare a unei noi inițiative care își propune să aducă sistemul de operare Chrome pe aproape orice PC, dar chiar și pe Mac-urile mai vechi, ce încă sunt bazate pe Intel. 

Ce este Chrome OS Flex?

Construit pe baza CloudReady, platformă pe care Google a achiziționat-o în 2020, Chrome OS Flex se adresează întreprinderilor și utilizatorilor din zona academică ce doresc să prelungească durata de viață a dispozitivelor existente. 

Oricine are acces la o unitate USB o să o poată folosi pentru a oferi unui computer mai vechi o durată de viață mult mai mare. 

Google are în vedere să aducă experiența completă a sistemului de operare Chrome pe aproape orice computer. Totuși, în acest moment, s-ar putea să nu fie cazul, având în vedere că există un număr infinit de configurații posibile pentru PC, dar care nu sunt sunt user-friendly sau nu oferă suport pentru anumite programe, MacOS și Windows rămânând cele mai utilizate sisteme de operare, potrivit TechChrunc.

Google a publicat o listă de mașini certificate (în mare parte laptop-uri), dar sunt șanse ca și altele să funcționeze la fel de bine. Cât despre arhitectura Chrome OS, acesta se bazează pe Linux, un sistem de operare open-source, la care toată lumea poate aduce îmbunătățiri.

Thomas Riedl, directorul de management al produselor Google, a remarcat că experiența de instalare poate fi puțin dificilă pentru consumatori, dacă trebuie să intre în BIOS-ul și să își configureze PC-ul sau laptop-ul să pornească de pe o unitate USB.

Prin această mișcare, Google se pare că dorește și mai mult să investească în ecosistemul său. Recent, mai multe actualizări software au fost anunțate, iar câteva dispozitive mobile ce funcționează pe arhitectura Android se preconizează că vor apărea în cursul acestui an.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image
actualitate.net
image
actualitate.net