Te-ai s─âturat de Windows? Iat─â ce alternativ─â po╚Ťi avea

Dup─â o perioad─â ├«n care pia╚Ťa sistemelor de operare disponibile pe PC nu a oferit foarte multe variante user-friendly, se pare c─â Google a decis s─â intre ╚Öi el ├«n acest─â industrie.

image

Google a anun╚Ťat Chrome OS Flex, o previzualizare a unei noi ini╚Ťiative care ├«╚Öi propune s─â aduc─â sistemul de operare Chrome pe aproape orice PC, dar chiar ╚Öi pe Mac-urile mai vechi, ce ├«nc─â sunt bazate pe Intel.┬á

Ce este Chrome OS Flex?

Construit pe baza CloudReady, platform─â pe care Google a achizi╚Ťionat-o ├«n 2020, Chrome OS Flex se adreseaz─â ├«ntreprinderilor ╚Öi utilizatorilor din zona academic─â ce doresc s─â prelungeasc─â durata de via╚Ť─â a dispozitivelor existente.┬á

Oricine are acces la o unitate USB o s─â o poat─â folosi pentru a oferi unui computer mai vechi o durat─â de via╚Ť─â mult mai mare.┬á

Google are ├«n vedere s─â aduc─â experien╚Ťa complet─â a sistemului de operare Chrome pe aproape orice computer. Totu╚Öi, ├«n acest moment, s-ar putea s─â nu fie cazul, av├ónd ├«n vedere c─â exist─â un num─âr infinit de configura╚Ťii posibile pentru PC, dar care nu sunt sunt user-friendly sau nu ofer─â suport pentru anumite programe, MacOS ╚Öi┬áWindows┬ár─âm├ón├ónd cele mai utilizate sisteme de operare, potrivit┬áTechChrunc.

Google a publicat o list─â de ma╚Öini certificate (├«n mare parte laptop-uri), dar sunt ╚Öanse ca ╚Öi altele s─â func╚Ťioneze la fel de bine. C├ót despre arhitectura Chrome OS, acesta se bazeaz─â pe Linux, un sistem de operare open-source, la care toat─â lumea poate aduce ├«mbun─ât─â╚Ťiri.

Thomas Riedl, directorul de management al produselor Google, a remarcat c─â experien╚Ťa de instalare poate fi pu╚Ťin dificil─â pentru consumatori, dac─â trebuie s─â intre ├«n BIOS-ul ╚Öi s─â ├«╚Öi configureze PC-ul sau laptop-ul s─â porneasc─â de pe o unitate USB.

Prin aceast─â mi╚Öcare, Google se pare c─â dore╚Öte ╚Öi mai mult s─â investeasc─â ├«n ecosistemul s─âu. Recent, mai multe actualiz─âri software au fost anun╚Ťate, iar c├óteva┬ádispozitive mobile┬áce func╚Ťioneaz─â pe arhitectura Android se preconizeaz─â c─â vor ap─ârea ├«n cursul acestui an.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

297951208 827483831584833 7374864136629985305 n jpg
cub elena basescu png
298248582 369171575385020 439730657930127129 n jpg
baza tommy lee copy jpeg
majda si mihai png
eva zaharescu webp
samantha smith abuz sexual jpg
cluj florin salam
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
wizzair jpeg
antrenor db035d2563 webp
samantha smith abuz sexual jpg
image png
amazon plateste cu mana jfif
incendiu thassos webp