Primul telefon cu Android care-ți permite să rulezi Windows 11

După o anunțare mai mult sau mai puțin controversată, noul Android 13 îți va permite să te conectezi la PC-ul sau laptopul tău. Probabil, nimic nu pare ceva incredibil. Acest lucru putea deja să fie făcut, prin screen mirroring. Ei bine, această schimbare îți va permite să rulezi Windows 11, făcându-ți telefonul un adevărat laptop.

windows 11 PNG

Acest anunț a venit ca un fulger pentru posesorii de telefoane mobile ce doresc să-și conecteze telefonul la un calculator și să poată să-și îndeplinească toate îndatoririle de pe acesta. 

Cum arată interfața Windows 11 pe Android?

And here's Windows 11 as a VM on Pixel 6 https://t.co/0557SfeJtN pic.twitter.com/v7OIcWC3Ab

— kdrag0n (@kdrag0n) February 13, 2022

De la an la an, telefoanele mobile devin tot mai puternice, din ce în ce mai multă memorie RAM, din ce în ce mai mult spațiu de stocare, iar procesoarele și acceleratoarele grafice integrate pot rula jocuri de pe mobil pe care PC-urile de acum 7-8 ani nici nu visau. 

Printre funcționalitățile pe care Google le-a pregătit, se numără și această opțiune, așa cum reiese din fotografiile apărute pe Twitter și anunțate de către AndroidPolice. Așadar, utilizarea mașinilor virtuale va fi mult mai facilă prin intermediul Android 13. Totuși, testele au fost conduse pe un telefon Google Pixel 6 și Google Pixel 6 Pro, dar nu văd de ce nu vei putea acționa și cu un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Booting Windows, logging in, using it a bit pic.twitter.com/r1ws0WFxOg

— kdrag0n (@kdrag0n) February 14, 2022

Chiar și așa, din imaginile prezentate, se pare că sistemul de pornire și actualizare a Windows-ului pare destul de „greoi”. Google pare să intenționeze să folosească o versiune super simplă de Android, numită Microdroid, care ar fi folosită pentru a compila anumite părți ale Android care trebuie să fie recompilate ori de câte ori este actualizat Android Runtime (ART), componenta sistemului de operare care face ca aplicațiile să ruleze. Trebuie luat în calcul că acest sistem este încă în stadiul beta, fiind disponibil doar dezvoltatorilor de aplicații dedicate terminalelor mobile. 

Google a creat un nou cadru de virtualizare și a introdus așa-numitul pKVM (protected kernel virtualization mechanism), care pune bazele suportului standardizat pentru Virtual Machines. Google s-a bazat pe sistemele anterioare pentru pKVM.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
hacker foto pixabay
Doina Ruști FOTO arhivă personală 2012   main jpeg
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg