Instagram anunță modificări pentru cei ce pun războiul din Ucraina la story

Instagram a anunțat că va implementa măsuri pentru a diminua propaganda guvernului rus și pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor din Ucraina și Rusia.

instagram 5409107 1280 jpg

Compania va începe să reducă postările din mass-media rusă afiliată statului de la Kremlin, marcând și reducând substanțial numărul de postări ce pot veni prin intermediul canalelor de comunicare deținute de Moscova. 

Ce o să se întâmple cu paginile de știri din Rusia?

Utilizatorii care decid să partajeze stories care provin din oricare dintre conturile vizate de Instagram vor vedea acum un mesaj pop-up care îi avertizează să nu răspândească „media controlată de Rusia”.

„Instagram consideră că contul care a creat această postare poate fi parțial sau în întregime sub controlul editorial al guvernului rus”, se arată în mesaj de tip pop-up ce va apărea în cadrul postărilor semnalate drept propagandă rusă.

image

Utilizatorii care împărtășesc stories ce conțin stickere cu link activ care indică domenii asociate cu mass-media de stat din Rusia vor primi același tratament. De asemenea, conținutul din conturile rusești legate de stat nu va mai apărea în zonele de descoperire populate algoritmic ale Instagram, cum ar fi Reels și fila de descoperire, iar Instagram spune că nici nu va apărea la fel de ușor în căutare.

Pentru a testa acest lucru pe propria piele, poți încerca să cauți Sputnik Moldova pe Instagram. O să primești un mesaj care te atenționează că această pagină nu este disponibilă pentru tine. Această modificare vine, de asemenea, prin decizia României de a bloca canalele de comunicare din Rusia.

image

Eforturile Instagram de a opri fluxul de dezinformare susținută de Federația Rusă despre invazia din Ucrainei urmează eforturilor paralele ale Facebook. Facebook a anunțat, săptămâna trecută, că va încerca, în mod similar, să îngroape mass-media controlată de Kremlin prin utilizarea etichetelor de avertizare și a reducerii rangului de apariție în news feed, potrivit Tech Crunch.

Propaganda rusească a luat amploare în ultima vreme, mai ales în contextul războiului din Ucraina, având rolul de a destabiliza societatea. Propaganda rusească în spațiul internațional are în vedere independența Ucrainei, defăimarea fără rost a președintelui Volodimir Zelenski și existența războiul din Ucraina.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net