Misterele pe care știința nu le poate încă explica: ce părere au cercetătorii
Avem senzația că știința ar trebui să poată explica orice, mai ales după atât de mulți ani de cercetare. În realitate, sunt multe întrebări aparent simple, care însă nu și-au găsit încă răspunsul.
„Îmi place necunoscutul, despre asta e vorba în ştiinţă. Există miliarde de lucruri şi de locuri despre care nu ştim absolut nimic. Şi faptul că nu ştim mă incită, mă face să-mi doresc să ajung acolo, să aflu adevărul. Asta este ştiinţa. Cred că dacă nu îţi place necunoscutul nu poţi deveni om de ştiinţă. Nu am nevoie de un răspuns. Nu am nevoie de răspunsuri pentru orice. Eu am nevoie de întrebări la care să caut răspunsuri”, a explicat Brian Cox, fizician la Universitatea din Manchester.
De ce există mai multă materie decât antimaterie?
Antimateria este opusul materiei, când cele două se întâlnesc ar trebui să se anihileze reciproc fără a lăsa nimic în urmă, iar acest fenomen ar fi trebuit să se producă la scurt timp după apariţia Universului, când s-au format materia şi antimateria. Dar, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat conform calculelor oamenilor de ştiinţă, atunci nu ar mai fi existat destulă materie care să formeze galaxiile, stelele şi planetele