O aplicație pentru explorarea Metaversului, cea mai descărcată de Crăciun!

#Shopping Mall 3 ianuarie 2022

În ciuda multor reticențe cu privire la ideea de Metavers, se pare că, până la urmă, curiozitatea este cea care primează! De Crăciun, cea mai descărcată aplicație nu a fost una de colinde, ci de VR (realitate virtuală), pentru explorarea noului univers propus de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

article img
O aplicație pentru explorarea Metaversului, cea mai descărcată de Crăciun Foto: Pixabay

Aplicația de realitate virtuală a companiei Oculus, din magazinul online Apple, a avut în perioada Crăciunului cele mai multe descărcări! Se pare că în această perioadă în care rudele s-au reunit de sărbători, unii au preferat, totuși, să dea mesele în familie pentru explorarea Metaversului, un univers complet virtual, care este considerat viitorul internetului.

O aplicație pentru explorarea Metaversului, cea mai descărcată de Crăciun

Inițial propus de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, care și-a rebrand-uit produsele sub numele „Meta”, Metaversul reprezintă în continuare o curiozitate pentru iubitorii de tehnologie. Astfel, Zuckerberg a câștigat o primă „victorie” cu ocazia acestui Crăciun, atunci când o aplicație pentru explorarea acestui univers a fost cea mai descărcată. Mark a anunțat că este pregătit să investească 8.8 miliarde de euro pentru a pune bazele acestul Metavers.

De asemenea, căștile de realitate virtuală au fost cele mai oferite cadouri din domeniul tehnologiei în acest an, informează Euronews.com. Căștile prin intermediul cărora poți explora acest univers costă în jur de 349 de euro.

Popularitatea acestui univers virtual reprezintă un succes pentru compania lui Zuckerberg, însă el nu este singurul care investește în acest tip de tehnologie, mai multe aplicații de jocuri participând la crearea propriilor Metaversuri.

Ce este Universul Meta  

Metaversul este un concept cu care specialiștii IT cochetează de ceva vreme, însă a devenit o curiozitate globală când Mark Zuckerberg a anunțat că își redenumește compania din Facebook Inc. în Meta. 

Zuckerberg și echipa sa nu sunt singurii vizionari din IT care au înclinații către acest domeniu. Și alte companii încearcă să găsească o modalitate comercială în care realitatea virtuală (VR), realitatea augumentată (AR) și alte tehnologii să se îmbine pentru a crea „o nouă lume”.

În viziunea lui Mark Zuckerberg însă, metaversul este Internetul adus la viață - sau măcar randat în 3D. Adică un mediu virtual în care te poți imersa și chiar poți interacționa cu alte avataruri - în loc să privești un ecran și să interacționezi cu acesta, folosindu-te de căști de VR, ochelari de AR, aplicații sau alte dispozitive. 

stanga
dreapta
article img
article img
article img