O aplicație pentru explorarea Metaversului, cea mai descărcată de Crăciun!

#Best buys
Ultima actualizare:

În ciuda multor reticențe cu privire la ideea de Metavers, se pare că, până la urmă, curiozitatea este cea care primează! De Crăciun, cea mai descărcată aplicație nu a fost una de colinde, ci de VR (realitate virtuală), pentru explorarea noului univers propus de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

O aplicație pentru explorarea Metaversului, cea mai descărcată de Crăciun Foto: Pixabay
O aplicație pentru explorarea Metaversului, cea mai descărcată de Crăciun Foto: Pixabay

Aplicația de realitate virtuală a companiei Oculus, din magazinul online Apple, a avut în perioada Crăciunului cele mai multe descărcări! Se pare că în această perioadă în care rudele s-au reunit de sărbători, unii au preferat, totuși, să dea mesele în familie pentru explorarea Metaversului, un univers complet virtual, care este considerat viitorul internetului.

O aplicație pentru explorarea Metaversului, cea mai descărcată de Crăciun

Inițial propus de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, care și-a rebrand-uit produsele sub numele „Meta”, Metaversul reprezintă în continuare o curiozitate pentru iubitorii de tehnologie. Astfel, Zuckerberg a câștigat o primă „victorie” cu ocazia acestui Crăciun, atunci când o aplicație pentru explorarea acestui univers a fost cea mai descărcată. Mark a anunțat că este pregătit să investească 8.8 miliarde de euro pentru a pune bazele acestul Metavers.

De asemenea, căștile de realitate virtuală au fost cele mai oferite cadouri din domeniul tehnologiei în acest an, informează Euronews.com. Căștile prin intermediul cărora poți explora acest univers costă în jur de 349 de euro.

Popularitatea acestui univers virtual reprezintă un succes pentru compania lui Zuckerberg, însă el nu este singurul care investește în acest tip de tehnologie, mai multe aplicații de jocuri participând la crearea propriilor Metaversuri.

Ce este Universul Meta  

Metaversul este un concept cu care specialiștii IT cochetează de ceva vreme, însă a devenit o curiozitate globală când Mark Zuckerberg a anunțat că își redenumește compania din Facebook Inc. în Meta. 

Zuckerberg și echipa sa nu sunt singurii vizionari din IT care au înclinații către acest domeniu. Și alte companii încearcă să găsească o modalitate comercială în care realitatea virtuală (VR), realitatea augumentată (AR) și alte tehnologii să se îmbine pentru a crea „o nouă lume”.

În viziunea lui Mark Zuckerberg însă, metaversul este Internetul adus la viață - sau măcar randat în 3D. Adică un mediu virtual în care te poți imersa și chiar poți interacționa cu alte avataruri - în loc să privești un ecran și să interacționezi cu acesta, folosindu-te de căști de VR, ochelari de AR, aplicații sau alte dispozitive. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net