Probleme majore în lumea NFT. Cea mai importantă platformă a oprit tranzacționarea

După ce s-au dovedit un motiv în plus pentru a investi în rețeaua digitală economică, NFT-urile au avut ca prim atuu achiziționarea unui bun digital ce poate fi însușit doar de deținător.

image

Similar ca în cazul în care oamenii cumpără artă în viața reală, NFT-urile aveau rolul de a imita același sistem, doar ca în spațiul virtual. Totuși, se pare că această afacere se lovește de prima neplăcere. 

Probleme majore în lumea NFT

Recent, platforma cea mai folosită pentru tranzacționarea de NFT, Cent, s-a lovit de o problemă în care este implicată și o postarea a CEO-ului Twitter, Jack Dorsey. Pentru prima dată, prima postare de pe Twitter a fost vândută cu 2,9 milioane de dolari. Totuși, oamenii au reușit să vândă această postare, chiar dacă nu le aparținea lor, fondatul companiei subliniind că această mișcare este o „problemă fundamentală”.

NFT-urile sunt active din spațiul digital, similare cu piața criptomonedelor, care înregistrează dreptul de proprietate asupra unui fișier digital, cum ar fi o imagine, un videoclip sau un text. Oricine poate crea un NFT, iar proprietatea asupra bunului digital nu conferă, de obicei, dreptul de proprietate asupra elementului de bază.

Cent, una dintre primele platforme dedicate NFT-urilor, a realizat una dintre primele vânzări NFT cunoscute de peste un milion de dolari, când a vândut tweetul fostului CEO Twitter ca NFT în martie anul trecut. Dar, începând cu 6 februarie, a încetat să mai permită cumpărarea și vânzarea, conform Reuters.

În știri recent, chiar și Meta, prin intermediul platformei Facebook, le va permite utilizatorilor să cumpere sau să vândă NFT-uri, reprezentând un pas important pentru platforma de socializare. De altfel, chiar și Twittter s-a prezentat drept un important susținător al acestei mișcări, acordându-le dreptul utilizatorilor să-și utilizeze proprietățile achiziționate digital drept poză de profil pentru contul lor pe rețeaua de socializare. În cele din urmă, această mișcare a Twitter a fost profund criticată chiar și de Elon Musk, acuzând platformă că are cu totul alte interese, față de cele inițiale. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net