Facebook îți va permite să achiziționezi NFT-uri. Dar ce sunt acestea?

Mișcarea pieței NFT a cuprins cu viteză lumea economică digitală. Pentru cei mai mulți, piața NFT-urilor reprezintă un mod de a investi capitalul, dar pentru mulți, reprezintă una dintre cele mai bune invenții pentru artiștii ce au nevoie să-și vândă într-un mod cât mai legitim arta.

retele sociale facebook jeremy bezanger 9k gcyloh2g unsplash jpeg

NFT-uri pe facebook și instagram

După anunțul Twitter, care îți va permite să folosești NFT-uri pe platforma lor, și Facebook, cunoscută, recent, și sub numele de Meta, va introduce această piață a artei digitale. Conform unui articol publicat de către revista Financial Times, compania Meta se pregătește să le ofere utilizatorilor opțiunea de a crea, tranzacționa și prezenta NFT-uri pe Facebook și Instagram, într-o mișcare care pare să se asemene din ce în ce mai mult cu cea prezentată de către Twitter.

Divizia de dezvoltare a Instagram a subliniat că platforma lucrează la o modalitate de a tranzacționa NFT-uri printr-o fereastră similară cu Marketplace-ul de pe Facebook. Chiar și așa, dezvoltatorii nu au dorit să ofere mai multe informații despre modul în care această operațiune va avea loc, iar, în cele din urmă, utilizatorii vor fi cei care-și vor da verdictul cu privire la modul în care piața digitală a NFT-urilor funcționează pe aceste platforme de socializare. Totuși, anunțul privind dezvoltarea și integrarea NFT-urilor pe platformă a fost transmis de către Adam Mosseri, șeful Instagram.

ce este acela un nft?

Această piață a NFT-urilor a devenit o nebunie la nivel mondial, mai ales după ce Snoop Dogg, celebrul rapper american, și-a achiziționat o vilă într-un univers virtual. În urma achiziției lui Snoop, tot mai mulți investitori s-au grăbit să-și achiziționeze o parcelă virtuală de teren pentru a fi cât mai aproape de celebrul rapper.

Piața NFT a explodat după anunțul lui Mark Zuckerberg, când a transmis dezvoltarea conceptului de Metaverse, în care vom putea fi prezenți în fiecare colț al lumii din propriul dormitor. În același timp, multe companii de fashion au început să dezvolte haine virtuale ce pot fi achiziționate prin intermediul banilor din realitate. Pentru gammerii înfocați, acest aspect se aseamănă cu tranzacționarea de iteme sau conturi în jocurile video precum World of Warcraft. 

Tot mai multă lume a luat în derâdere această piață NFT, dar explicațiile au luat cu asalt potențialii investitori. Așadar, o persoană care deține un NFT, deține, de fapt, piesa originală. Vinderea de elemente artistice în spațiul virtual a reprezentat o problemă în trecut, mai ales că majoritatea persoanelor puteau salva creația artistului direct din browser. Însă, prin existența NFT, cel ce achiziționează un bun virtual este singurul îndreptățit să-l folosească.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net