Facebook ├«╚Ťi va permite s─â achizi╚Ťionezi NFT-uri. Dar ce sunt acestea?

25 ianuarie 2022

Mi╚Öcarea pie╚Ťei NFT a cuprins cu vitez─â lumea economic─â digital─â. Pentru cei mai mul╚Ťi, pia╚Ťa NFT-urilor reprezint─â un mod de a investi capitalul, dar pentru mul╚Ťi, reprezint─â una dintre cele mai bune inven╚Ťii pentru arti╚Ötii ce au nevoie s─â-╚Öi v├ónd─â ├«ntr-un mod c├ót mai legitim arta.

retele sociale facebook jeremy bezanger 9k gcyloh2g unsplash jpeg

NFT-uri pe facebook și instagram

Dup─â anun╚Ťul Twitter, care ├«╚Ťi va permite s─â folose╚Öti NFT-uri pe platforma lor, ╚Öi Facebook, cunoscut─â, recent, ╚Öi sub numele de Meta, va introduce aceast─â pia╚Ť─â a artei digitale. Conform unui articol publicat de c─âtre revista Financial Times, compania Meta se preg─âte╚Öte s─â le ofere utilizatorilor op╚Ťiunea de a crea, tranzac╚Ťiona ╚Öi prezenta NFT-uri pe Facebook ╚Öi Instagram, ├«ntr-o mi╚Öcare care pare s─â se asemene din ce ├«n ce mai mult cu cea prezentat─â de c─âtre Twitter.

Divizia de dezvoltare a Instagram a subliniat c─â platforma lucreaz─â la o modalitate de a tranzac╚Ťiona NFT-uri printr-o fereastr─â similar─â cu Marketplace-ul de pe Facebook. Chiar ╚Öi a╚Öa, dezvoltatorii nu au dorit s─â ofere mai multe informa╚Ťii despre modul ├«n care aceast─â opera╚Ťiune va avea loc, iar, ├«n cele din urm─â, utilizatorii vor fi cei care-╚Öi vor da verdictul cu privire la modul ├«n care pia╚Ťa digital─â a NFT-urilor func╚Ťioneaz─â pe aceste platforme de socializare. Totu╚Öi, anun╚Ťul privind dezvoltarea ╚Öi integrarea NFT-urilor pe platform─â a fost transmis de c─âtre Adam Mosseri, ╚Öeful Instagram.

ce este acela un nft?

Aceast─â pia╚Ť─â a NFT-urilor a devenit o nebunie la nivel mondial, mai ales dup─â ce Snoop Dogg, celebrul rapper american, ╚Öi-a achizi╚Ťionat o vil─â ├«ntr-un univers virtual. ├Än urma achizi╚Ťiei lui Snoop, tot mai mul╚Ťi investitori s-au gr─âbit s─â-╚Öi achizi╚Ťioneze o parcel─â virtual─â de teren pentru a fi c├ót mai aproape de celebrul rapper.

Pia╚Ťa NFT a explodat dup─â anun╚Ťul lui Mark Zuckerberg, c├ónd a transmis dezvoltarea conceptului de Metaverse, ├«n care vom putea fi prezen╚Ťi ├«n fiecare col╚Ť al lumii din propriul dormitor. ├Än acela╚Öi timp, multe companii de fashion au ├«nceput s─â dezvolte haine virtuale ce pot fi achizi╚Ťionate prin intermediul banilor din realitate. Pentru gammerii ├«nfoca╚Ťi, acest aspect se aseam─ân─â cu tranzac╚Ťionarea de iteme sau conturi ├«n jocurile video precum World of Warcraft. 

Tot mai mult─â lume a luat ├«n der├ódere aceast─â pia╚Ť─â NFT, dar explica╚Ťiile au luat cu asalt poten╚Ťialii investitori. A╚Öadar, o persoan─â care de╚Ťine un NFT, de╚Ťine, de fapt, piesa original─â. Vinderea de elemente artistice ├«n spa╚Ťiul virtual a reprezentat o problem─â ├«n trecut, mai ales c─â majoritatea persoanelor puteau salva crea╚Ťia artistului direct din browser. ├Äns─â, prin existen╚Ťa NFT, cel ce achizi╚Ťioneaz─â un bun virtual este singurul ├«ndrept─â╚Ťit s─â-l foloseasc─â.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
salariu copy jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
kourtney kardashian si travis
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bone ferenc criminal bihor motiv crima 770454 webp
telefon jpeg
shaorma jpeg
Pensionari din România jpg
crima spania png
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell