Probleme pentru toți utilizatorii TikTok! Ultimele informații te vor face să renunți la aplicațiile Made in China

Ultima actualizare:

TikTok și alte platforme de socializare din China au prezentat un proiect prin care intenționează să afișeze locațiile utilizatorilor fără consimțământul acestora. Ceea ce înrăutățește această problemă de confidențialitate este faptul că afișarea informațiilor personale este imposibil de dezactivat.

TikTok va afișa locația utilizatorilor
TikTok va afișa locația utilizatorilor

Această schimbare bruscă este destul de neobișnuită, deoarece guvernul comunist nu are nevoie de platforme de socializare pentru a urmări locațiile reale ale utilizatorilor lor, asta fiind făcută prin intermediul sistemului social și a altor măsuri de identificare a oamenilor. 

Aceasta a fost situația din China în ultimii ani, chiar și atunci când guvernul chinez a sporit supravegherea reglementară pe internet, care era, și așa, controlat în totalitate de stat, unde doar anumite informații erau existente pe internetul chinez.

Potrivit celui mai recent articol publicat de South China Morning Post, organul chinez de supraveghere a internetului, CAC (Cyberspace Administration of China) a anunțat că 2022 va fi anul în care platformele online vor fi curățate de zvonuri și alte conținuturi considerate fake news. 

Vezi și Te supără cineva pe TikTok? Uite ce poți face în privința acestuia

Deși afișarea locației utilizatorilor nu este încă impusă de guvern, diverse companii de social media au decis să facă propriile mișcări. ByteDance, proprietarul Tiktok, a declarat că agregatorul său de știri, Jinri Toutiao, va urmări în curând locația utilizatorilor. 

În afară de ByteDance, alte companii, precum Douyin (proprietarul Kuaishou, rivalul platformei TikTok) și un site de lifestyle, Xiaohongsu, au anunțat că vor urma acești pași. 

Afișarea locațiilor utilizatorilor nu este ceva nou în China. Recent, și Weibo a făcut același lucru, oferind adresele persoanelor care împărtășesc știri false.  

Ar trebui să fii alarmat? 

Deși multe site-uri de socializare din China au anunțat că vor afișa locațiile utilizatorilor chiar și fără consimțământ, au clarificat că adresa provinciei va fi afișată. 

Citește și Trendul de pe TikTok care i-a înnebunit pe utilizatorii de iPhone. Iată ce nu știai despre telefonul tău

Dacă vă aflați în alte țări, va fi afișată doar regiunea sau țara în care vă aflați. Aceasta înseamnă că adresa dvs. exactă nu va fi urmărită. 

How To Geek a explicat, de asemenea, că adresele IP nu vor afișa adresa fizică exactă a utilizatorilor

Anterior, unii utilizatori au împărtășit dezamăgiri cu privire la  noua funcție de vizualizare a istoricului profilului TikTok . 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net