Revoluția mașinilor electrice, bateria cu 1.200km autonomie a fost anunțată

Ultima actualizare:

Our Next Energy (ONE), ce a luat naștere în Michigan, a transmis că a testat un prototip al noii sale baterii ce a fost încadrată și testată prin intermediul unui autoturism Tesla Model S, parcurgând 1.210 kilometri într-o singură reîncărcare.

Sursa foto: Pixabay.com
Sursa foto: Pixabay.com

Revoluția în domeniul bateriilor electrice

Compania ONE propune să producă baterii destinate mașinilor electrice care vor oferi o autonomie similară, aproximativ dublu față de cea a majorității vehiculelor electrice existente pe piața auto, până la sfârșitul anului viitor.

Aceștia și-au concentrat tehnologia și capitalul în cadrul unei baterii avansate care utilizează materiale mai sigure și mai durabile, care reușește să împacheteze mai multă energie electrică într-un pachet mai mic și mai puțin costisitor, față de variantele deja existente.

Mujeeb Ijaz, un veteran ce se află în industria auto de peste 30 de ani, a fost director executiv la Apple și A123 Systems, unde a condus echipe specializate pentru a dezvolta sistemele de baterii pentru vehicule ce funcționează pe bază de curent electric.

Pentru bateria Gemini de la ONE, Ijaz a dezvăluit: „Dorim să eliminăm atât nichelul, cât și cobaltul, dar nu vrem să renunțăm la densitatea energetică. Ne propunem să reinventăm chimia bateriei, precum și arhitectura celulei”, potrivit publicației Reuters.

Acesta a mai transmis că ONE a ales un autovehicul Tesla Model S, pentru a-și prezenta bateria prototip, deoarece aceasta are o eficiență mult mai ridicată, dar și un pachet de baterii destul de mare, care a oferit suficient spațiu pentru mărimea bateriei dezvoltate de compania din Michigan.

Petrolul rămas ne va mai ajunge pentru 47 de ani

„Dacă puneți atâta energie la bord, sunteți pregătit pentru orice vă cere clientul, chiar și o călătorie dus-întors de la Detroit la Chicago sau, în cazuri rare, tractarea unei remorci.”, a mai transmis CEO-ul ONE, Ijaz

Testul a avut loc într-un raliu din Michigan, la începutul lunii decembrie, iar acesta a fost dezvăluit publicului larg ieri. Până acum, mașinile electrice erau evitate, deoarece autonomia bateriei nu promitea un drum destul de lung, fără a fi necesară căutarea sau planificarea traseului pentru găsirea unei stații de încărcare. În ciuda avantajului tehnologic de care se bucură stațiile de încărcare dezvoltate de către compania lui Elon Musk, Tesla, mașinile din această gamă au rămas evitate din cauza bătăilor de cap cu care se confruntau șoferii, chiar dacă Tesla se bucură de aprecierea ca fiind una dintre cele mai vândute mașini electrice.

Potrivit statisticilor furnizate de website-ul worldometer, petrolul rămas ne va mai fi disponibil pentru încă aproximativ 47 de ani, iar tot mai multe state fac eforturi imense pentru a elimina din circulație autovehiculele ce funcționează pe bază de combustibili fosili. În momentul actual, au mai rămas 1,6 milioane de barili de petrol în lume.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net