Revolu╚Ťia ma╚Öinilor electrice, bateria cu 1.200km autonomie a fost anun╚Ťat─â

21 ianuarie 2022

Our Next Energy (ONE), ce a luat naștere în Michigan, a transmis că a testat un prototip al noii sale baterii ce a fost încadrată și testată prin intermediul unui autoturism Tesla Model S, parcurgând 1.210 kilometri într-o singură reîncărcare.

image
Sursa foto: Pixabay.com

Revolu╚Ťia ├«n domeniul bateriilor electrice

Compania ONE propune s─â produc─â baterii destinate ma╚Öinilor electrice care vor oferi o autonomie similar─â, aproximativ dublu fa╚Ť─â de cea a majorit─â╚Ťii vehiculelor electrice existente pe pia╚Ťa auto, p├ón─â la sf├ór╚Öitul anului viitor.

Ace╚Ötia ╚Öi-au concentrat tehnologia ╚Öi capitalul ├«n cadrul unei baterii avansate care utilizeaz─â materiale mai sigure ╚Öi mai durabile, care reu╚Öe╚Öte s─â ├«mpacheteze mai mult─â energie electric─â ├«ntr-un pachet mai mic ╚Öi mai pu╚Ťin costisitor, fa╚Ť─â de variantele deja existente.

Mujeeb Ijaz, un veteran ce se afl─â ├«n industria auto de peste 30 de ani, a fost director executiv la Apple ╚Öi A123 Systems, unde a condus echipe specializate pentru a dezvolta sistemele de baterii pentru vehicule ce func╚Ťioneaz─â pe baz─â de curent electric.

Pentru bateria Gemini de la ONE, Ijaz a dezv─âluit: ÔÇ×Dorim s─â elimin─âm at├ót nichelul, c├ót ╚Öi cobaltul, dar nu vrem s─â renun╚Ť─âm la densitatea energetic─â. Ne propunem s─â reinvent─âm chimia bateriei, precum ╚Öi arhitectura celuleiÔÇŁ, potrivit publica╚Ťiei Reuters.

Acesta a mai transmis c─â ONE a ales un autovehicul Tesla Model S, pentru a-╚Öi prezenta bateria prototip, deoarece aceasta are o eficien╚Ť─â mult mai ridicat─â, dar ╚Öi un pachet de baterii destul de mare, care a oferit suficient spa╚Ťiu pentru m─ârimea bateriei dezvoltate de compania din Michigan.

Petrolul r─âmas ne va mai ajunge pentru 47 de ani

ÔÇ×Dac─â pune╚Ťi at├óta energie la bord, sunte╚Ťi preg─âtit pentru orice v─â cere clientul, chiar ╚Öi o c─âl─âtorie dus-├«ntors de la Detroit la Chicago sau, ├«n cazuri rare, tractarea unei remorci.ÔÇŁ, a mai transmis CEO-ul ONE, Ijaz

Testul a avut loc ├«ntr-un raliu din Michigan, la ├«nceputul lunii decembrie, iar acesta a fost dezv─âluit publicului larg ieri. P├ón─â acum, ma╚Öinile electrice erau evitate, deoarece autonomia bateriei nu promitea un drum destul de lung, f─âr─â a fi necesar─â c─âutarea sau planificarea traseului pentru g─âsirea unei sta╚Ťii de ├«nc─ârcare. ├Än ciuda avantajului tehnologic de care se bucur─â sta╚Ťiile de ├«nc─ârcare dezvoltate de c─âtre compania lui Elon Musk, Tesla, ma╚Öinile din aceast─â gam─â au r─âmas evitate din cauza b─ât─âilor de cap cu care se confruntau ╚Öoferii, chiar dac─â Tesla se bucur─â de aprecierea ca fiind una dintre cele mai v├óndute ma╚Öini electrice.

Potrivit statisticilor furnizate de website-ul worldometer, petrolul r─âmas ne va mai fi disponibil pentru ├«nc─â aproximativ 47 de ani, iar tot mai multe state fac eforturi imense pentru a elimina din circula╚Ťie autovehiculele ce func╚Ťioneaz─â pe baz─â de combustibili fosili. ├Än momentul actual, au mai r─âmas 1,6 milioane de barili de petrol ├«n lume.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
Pensionari din România jpg
00032 jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
irina fodor asia express jpg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg