Scandal la nivel european! Google a urmărit locația utilizatorilor săi. Sancțiuni de milioane de dolari

Ultima actualizare:

Google a fost sancționat cu 60 de milioane de dolari, în Australia din cauza setărilor Android pe care le-a aplicat, datând de aproximativ cinci ani, despre care s-a constatat, într-o hotărâre judecătorească din 2021, că au indus în eroare consumatorii cu privire la colectarea datelor despre locație.

daniel romero Google Pixel 4a jpeg

Comisia pentru Protecția Consumatorilor din Australia (ACCC) a inițiat proceduri împotriva Google și a subsidiarei sale din Australia încă din octombrie 2019, ducându-l pe gigantul tehnologic în instanță pentru că ar fi păcălit consumatorii cu privire la colectarea și utilizarea datelor lor personale privind locația pe telefoanele Android, între ianuarie 2017 și decembrie 2018.

În aprilie 2021, instanța a constatat că Google a încălcat Legea consumatorilor din Australia atunci când a declarat unor utilizatori Android că setarea „Istoricul locațiilor” este singura setare a contului Google care afectează dacă colectează, păstrează și folosește date de identificare personală despre locația lor.

De fapt, o altă setare – numită „Activitate web și aplicație” – a permis, de asemenea, Google să obțină datele de locație ale utilizatorilor Android și aceasta a fost activată în mod implicit, după cum a menționat ACCC într-un comunicat de presă de astăzi. 

Autoritatea de reglementare estimează că utilizatorii a aproximativ 1,3 milioane de conturi Google din Australia ar fi putut vizualiza un ecran considerat de Curte că a încălcat Legea Consumatorului.

Conform ACCC, Google a luat măsuri pentru a corecta comportamentul contravențional până la 20 decembrie 2018, ceea ce înseamnă că consumatorilor din țară nu le-au mai fost afișate ecranele înșelătoare.

La momentul deciziei instanței de anul trecut, Google a declarat că nu este de acord cu constatările și că ia în considerare un recurs. 

Compania Google, cercetată pentru aceleași acuzații în U.E.

În timp ce declarația de astăzi a Google cu privire la sancțiunea ACCC sugerează că toate elementele înșelătoare de urmărire a locației sunt un episod deja consumat, compania se confruntă cu o investigație în curs de desfășurare privind aceleași practici în Uniunea Europeană, deschisă din februarie 2020, și riscă pentru o amendă mai mare dacă se constată că a încălcat Regulamentul general privind protecția datelor.

Organele de supraveghere a consumatorilor din UE au depus plângeri cu privire la urmărirea înșelătoare a locației Google în noiembrie 2018. Așadar, Google va putea în continuare să pretindă că a trecut mai departe, indiferent de rezultat.

Un proiect de decizie a APD din Irlanda, care conduce investigația, este așteptat în acest an, deși o decizie finală ar puteaa fi dată abia în 2023, deoarece trebuie să fie revizuită de rețeaua de APD a Uniunii Europene și să se ajungă la un acord cu privire la orice aplicare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
teren agricol
donald trump kamala harris AFP jpg
algarve depositphotos jpg
iluzie jpg
femeie 102 ani jpeg
Amenda rutieră cu tableta la Sibiu Foto Dan Claudiu Buzdugan
stat bloc romania jpg
harta glob pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net