Ți-a apărut acest mesaj? Pericolele care stau ascunse în telefonul tău

Acest tip de mesaj ne-a apărut tuturor, chiar dacă deținem un iPhone de ultimă generație sau un telefon fabricat acum 6 ani. Dar mesajul în sine este unul destul de problematic, iată ce se întâmplă dacă apeși pe mesajul cu pricina. 

colaj virus iphone jpg
Dacă dai click pe acest mesaj, s-ar putea să-ți virusezi telefonul

Un utilizator de TikTok a publicat un videoclip în care și-a pus la încercare telefonul, asta după ce a dat click pe un mesaj în care a fost înștiințat că iPhone-ul lui a fost infectat cu un virus periculos. 

Distrează-te și cu: Te-ai uitat la Harry Potter? Aceste vrăji merg și pe telefonul tău!

De ce este foarte periculos acest mesaj pop-up?

Creatorul de conținut de pe TikTok a avertizat că un astfel de pop-up este un mesaj de alarmă pentru fiecare deținător de Apple iPhone. Astfel, dacă un mesaj în care ești înștiințat îți apare pe ecran, este foarte indicat să-ți închizi telefonul.

iPhone are un sistem de securitate foarte avansat, dar nu oferă niciodată astfel de mesaje directe utilizatorilor, indiferent de natura virusului care ar intra, cumva, printre fișierele telefonului. 

Urmărește și: Obiceiurile zilnice care-ți «omoară» bateria telefonului

De altfel, este destul de clar că mesajul cu pricina nu este din partea Apple. Lipsesc mai multe elemente distinctive ale interfeței, care l-ar apropia mai mult de varianta oficială, dacă ar exista una. De exemplu, colțurile nu sunt destul de rotunjite.

Chiar dacă mesajul în sine este destul de înspăimântător, este indicat să închidem telefonul de fiecare dată îl vedem. Dacă atingem, chiar și din greșeală, mesajul care ne-a apărut pe ecran, s-ar putea să ne infectăm, pe bune, telefonul. 

Totuși, o modalitate bună de a trece peste aceste potențiale tentative de hacking are în vederea actualizarea sistemului de operare iOS la cea mai nouă versiunea - iOS 16. 

În urma actualizării, telefonul rezolvă multe probleme de securitate cu care se confrunta în versiunea precedentă, făcându-l mai puțin predispus atacurilor din partea hackerilor. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
meghan markle harry regina jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
Regina Elisabeta
Ioana Petric jpg
BeFunky collage (12) jpg
Horoscop 29 septembrie sursa foto Pixabay
capsunari spania
63231587 403 jpg
image
image
image
image
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta