Obiceiurile zilnice care-ți «omoară» bateria telefonului

Chiar dacă tehnologia din spatele bateriilor de pe iPhone s-a dezvoltat, se pare că există, chiar și acum, metode des întâlnite care le scurtează considerabil durata de viață a acestora.

mana telefon shutter jpg
Bateria telefonului tău este puternic influențată de aceste activități

Așadar, la finalul zilei, realizezi câteva acțiuni care, fără să-ți dai seama, îți reduce foarte mult durata de viață a bateriei. 

Nu sta cu telefonul la temperaturi extreme

Atât căldura cât și frigul au un impact major asupra bateriilor de pe iPhone. Astfel, în cazul în care stăm cu telefonul la căldură, riscăm să ne supraîncălzim telefonul și să riscăm ca anumite metode de răcire a dispozitivului să nu facă față.

Încearcă alte trucuri interesante: Cel mai cool truc pentru WhatsApp. Cum să trimiți mesaje în doar câteva secunde

Totuși, temperaturile scăzute pot să-ți reducă chiar și mai mult durata de viață a bateriei. 

Așa cum a amintit și Apple în trecut, „Utilizarea unui dispozitiv iOS sau iPadOS în condiții de frig extrem s-ar putea să reducă considerabil durata de viață a bateriei și ar putea să-ți facă dispozitivul să se închidă”. 

„De asemenea, iPhone-ul sau iPad-ul tău s-ar putea să nu se încarce în parametri optimi dacă decizi să-ți încarci telefonul în condiții de frig extrem”, a mai amintit Apple. 

Urmărește și: Trucurile pentru iPhone care-ți pot salva viața. De ce trebuie să le activezi imediat

Luminozitatea ecranului

De asemenea, chiar și puterea cu care luminează un ecran e direct responsabilă pentru scurta durată de viață a bateriei cu care te confrunți. 

Dacă obișnuiești să-ți folosești telefonul cu luminozitatea la maxim, este clar că bateria telefonului va fi consumată într-un procent considerabil de mare de către display.

Singura rezolvare a problemei este reducerea luminozității ecranului. De altfel, te poate ajuta și utilizarea funcției de adaptare automată a luminozității ecranului. 

Conexiunea foarte slabă

Dacă ești într-o zonă cu un WiFi sau cu o altă conexiune de date foarte slabă, asta ar putea avea un impact asupra bateriei sale. 

Totul are la bază sistemul de scanare implementat în telefon. În căutare de o conexiune mai potentă, telefonul va scana la fiecare câteva secunde aria în care ești, poate, poate o să găsească o rețea mai capabilă.

Așadar, dacă ai nevoie de baterie, dar și de internet, poți să stai cât mai aproape de router sau de geam, în cazul în care ai nevoie de date mobile, pentru a nu te confrunta cu o baterie pe moarte. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

iulia vantur jpeg
4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
2 octavia geamanu antena 1 jpg jpeg
front brad pitt gettyimages copy jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
olivia newton john jpeg
Catalin Botezatu png
anca serea fiica jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 profimedia 0335766210 jpeg
paianjen jpg jpeg
calendar ortodox 2021 09 august sfantul apostol matia png
lucian bode untold boc 640x400 jpg
iphone 14 png
grecia