USB Type-C, tot mai aproape să fie adoptat la nivel european. Când va avea loc votul final

Ultima actualizare:

Nu este prima dată când Uniunea Europeană are planuri pentru adaptarea la scară largă a unui port universal pentru toate dispozitivele electronice. 

UE va supune votului adoptarea unui încărcător universal
UE va supune votului adoptarea unui încărcător universal

Propunerea Comisiei Europene are în vedere adaptarea unui conector USB Type-C care, la acest moment, este foarte versatil și poate fi folosit pentru mai multe produse existente pe piață. Telefoane, laptopuri sau chiar tablete de ultimă generație și ceasuri inteligente.

Când va avea loc votul final?

Totuși, cel mai mare rival al acestei propuneri este compania Apple, care s-a remarcat încă de la lansarea telefonului iPhone 4 drept "Gică contra", care a avut mereu un port cu totul neobișnuit și neutilizat la scară largă, sporind câștigurile companiei pentru achiziționarea de către utilizatori a unui încărcător separat. "Are cineva un încărcător de iPhone?" - sigur ai auzit această sintagmă.

Citește și Cele mai interesante accesorii USB C de la CES 2022

Reprezentații din cadrul Comisiei Europene au depus un proiect legislativ, acum un an, pentru introducerea unui asemenea port. De-abia luna viitoare, jurații din UE vor supuse această propunere la vot. Așadar, se marchează o premieră pentru industria tech și ar putea schimba modul în care folosim device-urile noastre zilnice.

Telefoanele sunt principalele dispozitive vizate de această modificare pe care UE încearcă să o impună la nivelul statelor membre, privind adoptarea unui USB Type-C ca mod universal de încărcare a telefonului și a device-urilor.

Primele mișcări în așa fel au fost propuse acum un an, dar utilizarea portului de la vremea respectivă s-a dovedit nu la fel de universală și flexibilă precum USB Type-C. 

Vezi și UE vrea să impună un încărcător unic, de tip USB-C, pentru telefoane și tablete. Reacția Apple

Prin această schimbare, Type-C devine principalul port în încărcarea telefoanelor. La nivel larg, această schimbare nu va afecta foarte mult viața telefoanelor, ci doar a companiei Apple, care foarte greu a renunțat la încărcătorul Lightning pe care l-a folosit atâția ani, spre supărarea utilizatorilor ce nu aveau la îndemână un încărcător dedicat iPhone.

„Cu peste jumătate de miliard de încărcătoare pentru dispozitive portabile care sunt livrate în Europa an de an, generând între 11.000 și 13.000 de tone de e-waste, un singur încărcător pentru toate telefoanele și toate dispozitivele de dimensiuni mici și medii ar fi benefic pentru toată lumea”, a declarat Alex Agius Saliba, membru a Parlamentului European.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net