Tichete cadou pentru femei, de 8 Martie! Ce sumă primesc și în ce condiții se acordă

De Ziua Femeii, celebrată pe 8 martie, angajatorii din România pot acorda doamnelor din compania pe care o reprezintă tichete cadou, potrivit regulilor reglementate în urmă cu doi ani. Iată ce sumă pot primi femeile și în ce condiții se acordă.

De Ziua Femeii, angajatorii pot acorda doamnelor din companie tichete cadou (Foto: Pixabay)
De Ziua Femeii, angajatorii pot acorda doamnelor din companie tichete cadou (Foto: Pixabay)

La finalul lunii decembrie 2021, a fost majorat plafonul de la 150 la 300 de lei, prin OUG, pentru ca tichetele cadou oferite pentru ocaziile speciale să fie considerate netaxabile. Aceste tichete nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii, potrivit Codului fiscal. 

Aceste vouchere pot fi oferite doar sub formă de carduri, fiind eliminate tichetele clasice, conform noii ordonanțe de urgență, conform antena3.ro.

Ce trebuie să știe angajatorii

Un alt aspect important pe care trebuie să il aibă în vedere angajatorii care decid să ofere vouchere cadou femeilor pentru 8 martie este să aibă grijă să nu discrimineze femeile angajate, indiferent dacă sunt mame sau nu, dacă lucrează cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, dacă îndeplinesc funcții de bază în cadrul companiei sau nu, potrivit euronews.ro.

În plus, este bine de știut că, aceste tichete cadou pot fi acordate și salariaților cu funcții de bază din alte companii, singurele excepții prevăzute de HG 1.045/2018, inclusiv de normele de aplicarea Legii nr. 165/2018 privind acordarea de tichete valorice, fiind vorba de tichete de masă și tichete culturale.

Când pot primi angajații voucere de acest tip

Conform ANAF, există mai multe situații în care angajatorii pot acorda tichete în valoare de până la 300 de lei. Iată care sunt acestea

- sub formă de cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie

- sub formă de cadouri oferite angajaţilor, precum şi cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;

- sub formă de cadouri oferite angajaţilor în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net