Uite cum te îmbraci corect în sezonul rece

simeon stalpnicul png

Afară este frig de crapă pietrele, iar tu nu mai ştii cu ce să te îmbraci pentru a face faţă gerului. Chiar dacă, de fiecare dată când ieşi din casă, te înfofoleşti ca la Polul Nord, trebuie să ştii că nu întotdeauna procedezi corect. Iată câteva sfaturi pe care este bine să le urmezi dacă vrei să scapi de răceală iarna aceasta.

Ia cu tine căciulă,fular şi mănuşi

Dimineaţa, când pleci de acasă, temperaturile de afară sunt foarte scăzute. Cu toate acestea, sunt zile când afară este mai cald, iar tu renunţi la a mai lua cu tine căciula, mănuşile şi fularul.

Total greşit! Motivul? Peste zi, s-ar putea ca vremea să se înrăutăţească, iar seara temperaturile să coboare sub minus 0 grade Celsius. Fără căciulă, fular şi mănuşi vei îngheţa bocnă şi cu siguranţă te va paşte o răceală de toată frumuseţea.

Ţi-a intrat apă în cizme? Îţi trebuie şosete de schimb

Dacă cizmele pe care le porţi se umezesc în interior din cauza apei sau a zăpezii de pe stradă, este foarte important să schimbi imediat ciorapii uzi cu unii uscaţi şi călduroşi.

Astfel, este recomandat ca, cel puţin în această perioadă, să porţi cu tine, oriunde te-ai duce, o pereche de rezervă pentru astfel de cazuri neprevăzute.

Poartă căciulă cu urechi

Se poartă căciulile cu urechi, stilul rusesc. Cu atât mai bine, pentru că sunt ideale pe timp de iarnă. Tricotate, din imitaţie de piele sau din blană artificială, aceste căciuli sunt recomandate pentru zilele friguroase, când este viscol sau bate vântul.

Astfel, îţi vei proteja capul şi, mai ales, urechile. Căciulile cu urechi sunt unele dintre cele mai călduroase accesorii de iarnă pe care le poţi găsi aproape în orice magazin de profil, iar preţul lor este pentru toate buzunarele.

Citeşte şi:

4 idei pentru o casă călduroasă

Vedetele au lansat nebunia cizmelor de blană!

Te învăţăm să nu-ţi goleşti buzunarele de Sărbători

A venit frigul! Tu cu ce te încălzeşti?

Cumpără mănuşi din lână cu degete

În magazine, de câţiva ani, au apărut modele de mănuşi fără degete. Considerate ca fiind la modă, acestea nu sunt însă foarte practice.

Motivul e simplu: când afară este frig, îţi îngheaţă degetele. Cumpără mănuşi din lână tricotate, cu degete. În acelaşi timp, evită modelele din piele, din piele întoarsă sau imitaţie de piele pentru că, deşi sunt mai elegante, nu sunt foarte călduroase.

Fularul, cu cât mai lung, cu atât mai bine

Şi fularele lungi sunt la modă. De fapt, cu cât este mai lung, cu atât este mai bine. Eşti în tendinţe dar te aperi şi împotriva frigului. Cumpără un fular lung, tricotat, din lână şi înfăşoară-l de câteva ori în jurul gâtului. Nu vei mai avea probleme cu frigul!

Pune colanţi pe sub blugi

Pe sub blugi poţi purta dres sau colanţi groşi, iar în picioare pune-ţi o pereche de ciorapi flauşaţi sau botoşei. Alege modele care sunt mai subţiri pentru a te putea încălţa apoi cu cizmele.

Este recomandat ca în acest anotimp să nu porţi blugi supraelastici, strânşi pe corp. Pentru a te bucura de căldură şi confort, pielea trebuie să fie cât mai aerisită, iar materialul textil din care sunt confecţionate hainele trebuie să lase aerul să circule.

Renunţă la fuste scurte

Iarna nu este recomandat să porţi rochii sau fuste foarte scurte, mai ales dacă nu ai un palton foarte lung. Picioarele îţi vor fi expuse frigului şi, dacă ne este frig la picioare, ne va fi frig peste tot. În cazul în care ai un palton mai lung, sub genunchi, atunci fusta trebuie purtată cu o pereche mai groasă de colanţi.

Haine în mai multe straturi

Maiou, tricou de bumbac ori helancă, hanorac sau pulover. Îmbrăcat cu mai multe rânduri de haine nu vei mai suferi de frig pe stradă şi, în acelaşi timp, când vei ajunge la serviciu, unde este cald, le vei putea da jos.

simeon stalpnicul png

În schimb, dacă porţi doar un singur strat de haine, de exemplu dor un pulover, afară vei tremura, iar în birou vei suferi de căldură. Hainele pe care le îmbraci se aleg în funcţie nu numai de temperaturile de afară, ci şi de temperaturile din interior. Ţi-e frig? Pui pe tine puloverul. Ţi-e cald? Îl dai jos şi rămâi în cămaşă sau tricou.

«Îmbracă-te cu bumbac, lână şi stofă»

Mircea Tampa, medic specialist în cadrul Spitalului Clinic de Dermatologie „Scarlat Longhin", ne-a dat câteva sfaturi despre materialul textil din care trebuie să fie confecţionată îmbrăcămintea noastră de iarnă.

„Este foarte important ca materialul cu care pielea vine în contact să fie unul cât mai natural. Astfel, în timpul iernii este bine să purtăm lână, bumbac şi stofe. Materialele sintetice, supraelastice, menţin transpiraţia la nivel cutanat prin blocarea procesului natural de evaporare. Menţinerea unui mediu umed la suprafaţa pielii conduce la maceraţie tegumentară şi apariţia unor mici leziuni prin care pot pătrunde microbi. Mai mult, umezeala este mediul propice dezvoltării unui număr mare de bacterii şi agenţi fungici (ciuperci). De asemenea, pot apărea infecţii sau iritaţii ale pielii manifestate prin mâncărimi şi pete roşiatice.

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
business 816491 1920 jpg
fata diavol jpg
dog 1168663 1920 jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
vladimir putin singur umbra trist cocosat shutterstock 1177474882 jpg
Fost interlop cunoscut preda la un liceu din turda png
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg