Un val de căldură neobișnuit ajunge luni în România. Pregătiți-vă pentru temperaturi ieșite din comun

Ultima actualizare:

Un val de căldură din Africa se va întinde peste ţara noastră și își va face simțită prezența încă de luni, 5 februarie. În aproape toată țara temperaturile vor fi de început de luna iunie, cu 15 grade peste normalul perioadei. Meteorologii, au anunțat la ce trebuie să ne așteptăm pentru cel puțin următoarele trei zile.

Greseli de renovare, temperaturi ridicate jpg

De la îngheț la temperaturi de vară în mai puțin d eo săptămână

La finalul lunii ianuarie, în România s-a înregistrat un record negativ de temperatură. În dimineața zilei de 29 ianuarie, la Întorsura Buzăului era mai frig decât în nordul Scandinaviei, minima fiind de -24 C. În același timp, pe litoral valorile erau cu 26 de grade mai mari.

În două zile, vremea s-a schimbat radical, iar temperaturile au crezut în unele zone din țară chiar și cu 27 de grade, de la -10 grade Celsius la plus 15 grade Celsius.

Pentru perioada următoare, meteorologii anunță că în România va intra un val de căldură din Africa, iar românii vor avea parte de temperaturi total ieșite din comun.

Ce temperaturi vor fi în București

Vremea va continua să fie mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. În Bucureşti, în următoarele trei zile, se vor înregistra valori termice maxime ce vor ajunge la 19 grade Celsius, potrivit prognozei publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Meteorologii estimează că, în perioada 5 februarie, ora 10:00 - 6 februarie, ora 10:00, vântul va sufla cu viteze, în general, cu viteze de 50 - 55 km/h, dar regimul termic va fi deosebit de cald pentru această dată.

Cerul va fi mai mult senin, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, în timp ce minima va oscila între 5 şi 6 grade.

De asemenea, în intervalul 6 februarie, ora 10:00 - 7 februarie, ora 10:00, în Capitală, vremea va fi frumoasă şi se va menţine deosebit de caldă pentru perioada din calendar.

Maxima va fi de 18 - 19 grade, iar minimă de 5 - 6 grade. Cerul va fi mai mult senin, în timp ce vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50 km/h.

Vremea în țară

Temperaturile vor atinge în Lunca Dunării și 20 de grade, valori cu aproape 15 grade mai mari față de cele normale, potrivite mai degrabă pentru luna mai, început de luna iunie.

Maximă absolută pentru luna februarie a fost în 2016, când s-au înregistrat 26 de grade Celsius.

ANM a emis, luni, o nouă atenţionare Cod galben de vânt, valabilă de marţi dimineaţa de la ora 10:00, până miercuri la ora 10:00.

Astfel, în intervalul menţionat, în nordul Crişanei, în Maramureş şi Dobrogea, în nord-estul şi estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 - 60 km/h.

La munte, vântul va avea viteze de 70 - 80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaţilor Orientali rafalele vor fi de 90 - 100 km/h.Intensificări ale vântului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net