Ungurii şi sârbii profită din plin de pe urma crizei din România
Mii de români din judeţele învecinate frontierei cu Serbia şi Ungaria şi-au făcut deja un obicei din a merge peste graniţă pentru a face cumpărăturile săptămânale. Astfel, românii măresc profitul comercianţilor unguri şi sârbi.
TRATAMENT: Sănătatea maghiară plătită de români: "Dacă pun toate şpăgile pe care le dau la medici la noi, ies mai ieftin în Ungaria"DISTRACŢIE: S-a deschis la Szeged cel mai mare aquaparc din Europa de Sud-Est (galerie foto)Atraşi şi la SPA
Preţurile mai mici nu sunt singurul motiv pentru care mulţi timişoreni, arădeni, cărăşeni şi bihoreni aleg să-şi facă mare parte din cumpărături în Ungaria sau Serbia. Ofertele la reducere sunt mult mai variate, gama de produse oferite este mult mai mare şi condiţiile sunt mai civilizate. Mulţi dintre clienţii magazinelor Cora, Tesco, Aldi, Lidl din oraşele maghiare dublează turismul de shopping cu ieşirile la SPA, în zecile de ştranduri cu apă termală din oraşele de la graniţa cu România. Şi cum vremea nu a fost prea bună în ultimele săptămâni în Banat, ştrandurile termale din Ungaria au fost pline ochi cu români.
Legături rutiere rapide
Timişorenii, arădenii şi orădenii sunt avantajaţi de legăturile rutiere rapide cu oraşele maghiare sau din Serbia. Timişoara este legată de graniţa cu Ungaria prin drumul către Cenad, care este foarte bun, astfel încât într-o oră se ajunge la graniţă. În Serbia se ajunge şi mai uşor, prin vama de la Moraviţa. Oraşul Vrsac, aflat la distanţă mică de frontiera cu România este o altă destinaţie preferată de Timişoreni.
DRUMURI: Ungurii ne-au mai dat o lecţie: Autostrada M43 a fost construită în doi ani
Arădenii şi orădenii ajung chiar mai repede peste graniţa cu Ungaria, consumă mai puţină benzină şi astfel pentru ei este o afacere mult mai bună shopping-ul peste graniţă.
Urmăreşte timişoara.adevarul.ro pentru a citi un reportaj amplu despre cum profită ungurii şi sârbii de pe urma creşterii preţurilor în România şi pentru a afla cât de mare este diferenţa de preţuri.