Va fi o iarnă istorică în România. Meteorologii au anunţat ce se întâmplă după sărbători

Va fi o iarnă istorică în România. Meteorologii au emis o avertizare de vreme rece pentru începutul lunii ianuarie, când sunt aşteptate temperaturi extrem de reduse. Ulteior, vom avea temperaturi mult peste normal. Meteorologii prognozează ceva ninsori abia din ianuarie. 

Sarmizegetusa Regia iarna  Foto Sorin Zgăvârdean (15) jpg

Datorită circulaţiei atmosferice favorabile, în Europa iarna aceasta a început altfel decât în ultimii ani, cu zăpadă şi temperaturi scăzute până în vestul continentului, încă de la sfârşitul lunii noiembrie.

Va fi o iarnă istorică în România. Când vin ninsorile

Spre sfârşitul săptămânii viitoare, fronturile reci ale depresiunilor din Scandinavia vor afecta şi jumătatea nordică a României, aducând, temporar, un aer ceva mai rece dinspre nord-vest, dar şi precipitaţii însemnate cantitativ în unele zone.

În nordul Carpaţilor Orientali, mai ales în Munţii Maramureşului, Rodnei şi Călimani, în Munţii Apuseni şi în vestul Carpaţilor Meridionali, sunt aşteptate ninsori abundente până de Crăciun şi posibil chiar în perioada Sărbătorilor.

Potrivit prognozei modificată de meteorologii AccuWeather, pe 2 ianuarie va fi lapoviță în București, iar mai apoi temperaturile vor crește. La fel, în mare parte din România.

Abia spre finalul lunii, pe 27 ianuarie, sunt anunțate câteva ninsori.

Temperaturi mult peste medie

Temperaturile în luna ianuarie vor fi aproape mereu pozitive în timpul zilei, iar razele soarelui vor fi nelipsite din peisaj. Va fi una din cele mai calde luni ianuarie din ultimii ani.

În București nu vom avea aproape nicio zi cu temperaturi sub 0 grade. Altfel, în timpul zilei vom avea temperaturi mult peste cele normale de 3-4 grade, putând ajunge și la 6 grade celsius.

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, este avertismenul meteorologilor.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vor face excepție zilele de 21 și 22 ianuarie, când vom avea minus 2 grade ziua.

În februarie, în București, dar și în mare parte din țară, vremea va fi numai bună de plimbare. Temperaturi pozitive, în mare parte, dar vor fi și câteva zile cu ninsoare și ploaie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net