Vreme atipică în România, în acest weekend. Anunțul făcut de meteorologi: ne lovesc ploile!

Din păcate, se pare că schimbările climatice devin din ce în ce mai greu de ignorat, iar toamna din țara noastră nu mai seamănă deloc cu cea pe care ne-o amintim din copilărie. Sfârșitul de săptămână ne aduce ploi, dar temperaturi ridicate, iar meteorologii ne spun că ne putem aștepta la maxime cuprinse între 13 și 29 de grade.

Weekend-ul vine cu ploi / foto: Freepik
Weekend-ul vine cu ploi / foto: Freepik

După cum putem observa, schimbările climatice de pe glob devin din ce în ce mai greu de ignorat, iar toamna din țara noastră nu mai seamănă deloc cu cea pe care ne-o amintim din copilărie. În loc de o tranziție lină spre iarnă, avem parte de variații puternice de temperatură, mai tot timpul! Iar acest sfârșit de săptămână ne aduce ploi, dar temperaturi ridicate, iar meteorologii ne spun că ne putem aștepta la maxime cuprinse între 13 și 29 de grade, potrivit celor de la adevarul.ro.

În această sâmbătă (4 noiembrie), ne putem aștepta la vreme instabilă, mai ales în jumătatea sud-estică a României, unde vor fi ploi moderate cantitativ, dar de scurtă durată, descărcări electrice, dar și vânt care va sufla cu 55-65 km/h. În privința temperaturilor, maximele din termometre vor ajunge pe la 18 -19 grade Celsius, iar vântul va fi slab și moderat, în Capitală.

Vreme caldă în acest weekend

Nici în zonele montane ale țării nu vom scăpa de ploi, de-a lungul acestui weekend. Meteorologii ne avertizează că se așteaptă ploi pe arii extinse, de-a lungul Carpaților Meridionali și Orientali, cât și, doar izolat, în rest. Din păcate, ploile urmează să aibă caracter de averse, iar în Carpații de Curbură se așteaptă și descărcări electrice, cât și cantități de apă care vor depăși 25-35 l/mp.

În privința temperaturilor, în ciuda faptului că vom putea sesiza o scădere ușoară față de zilele precedente, încă vor fi maxime peste normalul perioadei. Vântul urmează să bată slab și moderat, cu intensificări ocazionale pe creste. 

Astfel, în ciuda ploilor care ne vor da bătăi de cap, temperaturile din acest weekend urmează să fie unele plăcute, peste normalul perioadei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net