Alertă meteo de ultim moment! Vine prăpădul în România: 15 județe, sub avertizare de fenomene periculoase

ANM a emis o avertizare valabilă pentru 15 județe. Vântul va sufla cu putere, mai ales în Moldova, cu viteze în general de 45...50 km/h. Iată la ce temperaturi se ne așteptăm și pentru luna noiembrie. 

Codul galben este valabil pentru 15 județee Foto: Shutterstock
Codul galben este valabil pentru 15 județee Foto: Shutterstock

Vânt puternic în 15 județe

Avertizarea ANM vizează 15 județe. Vântul va avea intensificări temporare și în Moldova, cu viteze în general de 45...50 km/h. În jumătatea nord-vestică a teritoriului vor fi averse însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...20 l/mp.

Maxime de 26 grade Celsius în București

În București, vremea va fi caldă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime de până la 26 grade Celsius. În intervalul marți, ora 10.00 - miercuri, ora 3.00, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin în primele ore, apoi se va înnora treptat. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 26 de grade Celsius.

Temperaturi-record înregistrate în octombrie

În octombrie 2023 au fost înregistrate temperaturi-record. Cea mai ridicată temperatură pentru o zi de 21 octombrie, de când se fac măsurători și până în prezent, a fost înregistrată la Turnu Măgurele (Teleorman), unde termometrele au arătat o temperatură de 35,1 grade Celsius.

Cum va fi vremea în noiembrie 

Meteorologii anunță că și în luna noiembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obişnuite. Iată cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, potrivit ANM.

Săptămâna 30 octombrie - 6 noiembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întregul teritoriu al României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea în perioada 6 noiembrie - 11 noiembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice şi centrale. 

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net