„Vă rog din suflet”. Mesajul disperat al unui tânar din Anglia după ce explozia din Crevedia i-a lăsat familia pe drumuri

Ultima actualizare:

Dramă după dramă în comuna Crevedia după exploziile devastatoare de sâmbătă de la stația GPL, care funcționa ilegal. Casele din apropiere au fost grav afectate de suflul exploziei, iar locuința situată la cea mai mică distanță de depozitul GPL a fost pur și simplu distrusă. Capul familiei este în spital cu răni grave, iar mama și fiica stau în câmp, sub cerul liber. Într-un apel disperat, fiul, aflat în Londra, cere să îi fie ajutată familia.

urmari incendiu Crevedia  Foto Inquam Photos George Calin (3) jpg

„Desculți, fără haine, nemancați și fără ajutor”

Un tânăr aflat la muncă în Anglia cere disperat ajutor. Explozia de la stația GPL i-a distrus casa și tot ce era în jurul ei. Tatăl lui este în stare gravă în spital, iar mama și surorile stau în câmp, sub cerul liber. Oamenii locuiau chiar peste drum de depozitul GPL, adică la cea mai mică distanță de explozia devastatoare. Pe grupul „Crevedia, comuna mea”, Valentin a cerut ajutor.

„Bună seara , cu mare neplăcere doresc să aduc la cunoștință că o parte din familia mea (surorile mele și mama ) sunt pe un câmp la ieșire din comună -(spre cocani ) desculți , fără haine , nemancați și fără ajutor datorită tragicului accident de la stația GPL fiind situată față-n față cu GPL ce a explodat . Casa și tot ce am avut au fost distruse din cauza exploziei și a suflului fiind cea mai aproape . Vă din suflet - Fac Apel către Primăria Crevedia să-i ajute dacă este cu putință .. este un caz dureros , tată-l meu este internat la urgență în Floresca din cauza arsurilor . Dumnezeu cu mila Lui . Fac un apel disperat către oricine poate să ne ajute . Imi cer scuze dacă am deranjat pe cineva cu acest mesaj. Dumnezeu să vă Binecuvinteze”, este mesajul tânărului. Zeci de oameni i-au răspuns omului și s-au oferit să ajute cu cazare și masă.

„Mi-a spus că toți sunt morți”

Aflat în Londra, unde muncește în tură de noapte, tânărul a aflat de tragedie de la o rudă. I s-a spus inițial că „toți sunt morți”.

„M-a sunat sora mea mai mare, cum că o altă verișoară i-a spus că a explodat acel GPL față în față cu casa și că toți cei din familie sunt morți pentru că nimeni nu știau unde sunt, casa ardea. Eu în acel moment nu îmi dădeam seama, abia mă trezisem, lucrez doar în tura de noapte. Foarte repede am ajuns să preiau un șoc extrem de puternic și să încerc să dau de ei. Nu reușeam să dau de soția tatălui meu, nu suna telefonul. M-a sunat un alt vecin care mi-a zis că nu știe nimic de soția tatălui meu și de copii, dar tata a fost preluat de o ambulanță”, a povestit bărbatul încă în stare de șoc. 

Tatăl tânărului, arsuri pe 99% din corp

Valentin a povestit că tatăl lui a făcut greșeala să iasă din curte când a auzit bubuitura. Așa a fost surprins de suflul exploziei. A avut un șoc imens când pe internet a văzut imaginile de la deflagrație.

„Apoi am văzut acel video și la câteva minute am reușit să dau de sora mea mai mică, de 17 ani, Andreea. Tata a auzit un zgomot puternic, fiind acel transfer de gaz. A ieșit la strada și atunci a fost izbit de suflul exploziei. Tata era undeva aproape de stradă, deci a fost luat din plin de acea explozie. Sora mea mi-a spus că era la câțiva metri de tata, dar el nu a mai apucat să plece, că l-a prins suflul exploziei.

Mi s-a spus că are arsuri pe 99% din corp, că este un caz foarte greu și că trebuie să ajung în țară", a povestit Valentin Mirea, la Antena 3 CNN.

Tatăl lui Valentin Mirea este internat în stare gravă la spitalul Foreasca din București. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net