VIAȚĂ EXTRATERESTRĂ în sistemul nostru solar? Află răspunsul oamenilor de știință!

Ultima actualizare:

Ar fi o descoperire ce ar schimba cu siguranță felul în care ne raportăm la natură, fiind probabil evenimentul definitoriu în ceea ce privește dezvoltarea noastră ca specie pe termen mediu și lung. Vom porni într-o călătorie imaginară, vom poposi pe Marte în căutarea unor vecini apropiați, apoi vom trece dincolo de centura de asteroizi și vom orbita în jurul giganților gazoși din sistemul nostru solar, explorându-le sateliții care ascund unele din cele mai fascinate lumi pe care ni le putem imagina.

 Marte este, în mod natural, prima noastră țintă când vine vorba despre viață în afara atmosferei Pământului. Despre marțieni am auzit cu toții, fie că sunt locuitorii celebrelor  celebrelor canalele marțiene închipuite de Parcival Lowell, inamicii din Războiul Lumilor al lui H.G. Wells, sau micii omuleți verzi care, spun unii, ne-ar vizita în farfuriile lor zburătoare.

Pentru a căuta la modul serios viața pe Marte, trebuie să mergem acolo și să investigăm solul marțian în căutare de urme ale vieții, semnături ale proceselor metabolice sau alte indicii care să poată oferi mai multe detalii despre posibiltatea existenței vieții pe Planeta Roșie. Actualul rover marțian, Opportunity, nu este echipat cu unelte necesare detectării vieții, mai ales dacă aceasta se află la câțiva centimetri sub solul marțian, adăpostindu-se de radiația cosmică.  Dacă nu mai vrem, nu mai putem sau nu mai există voință politică pentru misiuni marțiene, putem aștepta ca bucăți din Marte să ajungă la noi. Acest lucru se întâmplă, deși destul de rar.marte2

Vă reamintesc că Marte nu are o atmosferă foarte densă, astfel că meteoriții ajung mai ușor pe suprafața acesteia decât o fac pe Pământ. Acum 16 milioane de ani, un astfel de meteorit, probabil destul de mare, a lovit suprafața planetei vecine și impactul a fost atât de puternic încât bucăți din crusta marțiană au fost aruncate în spațiu. Acestea au călătorit prin cosmos în jurul Soarelui, împreună cu Marte și cu restul planetelor, până acum 13000 de ani, când întâmplarea a făcut ca orbita planetei noastre să se intersecteze cu orbita unui astfel de fragment din scoarța lui Marte și acesta să ajungă pe Pământ. Un formidabil joc al șansei a făcut ca o bucată din Marte să ajungă la îndemâna noastră. A căzut undeva în Atarctica, în zona deluroasă Allan Hills de unde a fost recuperat abia în 1984, în timpul unei expediții științifice.

Citește continuarea articolului și vezi dacă există viață extraterestră în sistemul solar pe Știință&Tehnică!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net