VIDEO Ei sunt finaliştii de la Eurovision România 2013

Ultima actualizare:

    Narcis Ianău
Narcis Ianău

Acestea sunt cele 12 piese care au intrat în finala selecţiei naţionale Eurovision 2013, care va avea loc pe 9 martie.

1. Casa Presei - "Proiectul "Casa Presei" a apărut în anul 2009, când câţiva jurnalişti au decis să cânte împreună după orele stresante de la serviciu, exclusiv pentru destindere. Fiecare trecuse anterior prin alte proiecte muzicale de mai mică sau mai mare anvergură. Au intrat în finală cu melodia "Un refren".

2. Narcis Iustin Ianău împlineşte 18 ani, iar visul lui cel mai mare vă imaginaţi care era: să se califice în finala competiţiei, ceea ce s-a şi întâmplat. Narcis provine dintr-o familie modestă din Bacău, dar talentul său unic l-a înnobilat. Tânărul a impresionat prima dată naţiunea după ce a participat, în 2010, la „Românii au talent" (PRO TV), unde s-a situat pe locul al doilea în finală. Anul acesta a avut un alt ţel, să obţină un loc cât mai sus la Eurovision, iar pentru acest obiectiv adolescentul a compus o piesă specială, „Seven"

3. FreeStay - Proiectul FreeStay reprezintă o revenire a lui Florin Ristei pe piaţa muzicală. Acesta a debutat in 2000, cu piesa "Dana", alături de trupa Amicii, cunoscând un succes imens în acea perioada. Din 2005 a devenit solistul trupei MARFAR unde şi-a completat experienţa muzicală, devenind împreună cu colegii săi una dintre cele mai apreciate trupe de cover-uri din Romania. Trupa s-a calificat în finală cu melodia "Criminal Mind".

4. Elena Cârstea este o solistă de muzică pop, compozitoare şi textieră română. A absolvit în anul 1981 liceul Pedagogic din Sibiu şi încă de la 16 ani şi-a format primul grup alături de Ioan Gyuri Pascu. Formaţia celor doi s-a numit «Trandafirii negri». A cântat de mic copil alături de sora sa în formaţii muzicale şcolare. Colaborează cu grupul Star 2000 a lui Petre Geambaşu pentru un turneu în Emiratele Arabe Unit

In perioada 1982-1986, este solista formatiilor Cornel Varban şi Alexandru Wilmany. Compune piesa "Ochii tai" care devine un mare succes.

Din 1990 a efectuat turnee în SUA, Germania, Canada, Marea Britanie. A susţinut peste 3.000 de concerte şi a participat la numeroase emisiuni radio şi TV.

În 1996 semneaza albumul de versuri «Poezele pentru Vipi», ilustrat de Ştefan Popa Popas. Din 1994 este director artistic la Complexul artistic Vox Maris. In 1999 infiinţează şi este preşedinte de onoare al Sindicatului Interpreţilor şi Compozitorilor Liberi Profesionişti.De-a lungul carierei obţine numeroase premii printre care: premiul publicului la festivalul «Melodii 83» cu piesa «Ochii tai»; locul I la festivalul Izmir, Turcia în 1995; locul I la Coven, Irlanda; PREMIUL III -Egipt-cu piesa-"Every time u walk away" în 1998; locul I pentru piesa gelozie, Vilnius, Lituania si locul II pentru piesa Noi şi alte numeroase distincţii.

"Spinning" Muzică: Elena Cârstea Muttart, Cristian Faur Text: Elena Cârstea Muttart

5. Luminiţa Anghel a câştigat numeroase premii naţionale, printre care Trofeul "Cerbul de Aur" în anul 2001, precum şi peste 15 premii internaţionale în Malta, Bulgaria, Kazakhstan, Egipt, Turcia . A jucat în telenovele, producţii tv, sitcom, a fost 6 ani moderator tv şi a dublat vocea personajului principal negativ din superproducţia Disney "Tangled" ("O poveste încâlcită"). Cea mai mare performanţă a avut-o în cadrul Concursului Internaţional Eurovision - Kiev 2005, unde a obţinut locul 3 alături de trupa Sistem, cu piesa "Let Me Try". Acum a intrat în finala de pe 9 martie cu piesa "Unique".

6. Ovidiu Anton

"Cânt de când mă ştiu şi sunt prieten cu scena de la 6 ani. Am studiat chitara şi pianul la şcoala de muzică, iar din dorinţa de a compune şi a interpreta muzica rock, în 1998 am înfiinţat trupa Carpe Diem alături de care am concertat în ţară şi străinătate până în 2002. În 2003 am câştigat locul 2 la secţiunea interpretare Mamaia cu o piesă proprie, în 2004 -2006 am fost şef de promoţie al Şcolii Vedetelor Ediţia a 2-a, în 2005 am reprezentat România la Cerbul de Aur, din 2008 până în 2012 am fost solistul trupei Pasager, alături de care am participat la Selectia Nationala Eurovision 2010. În 2012 părăsesc grupul Pasager împreună cu chitaristul Cain Grigoriu şi particip din nou la Selecţia Naţionala Eurovision cu piesa proprie, "I walk alone", iar faptul că interpretarea mea a fost cea mai apreciată şi lăudată de membrii juriului cât şi experienţele anterioare m-au convins ca anul acesta să compun din nou pentru aceasta competiţie."

"Run away with me" Muzică, text: Ovidiu Anton

7. Cezar are o carieră de peste 10 ani în lumea operei internaţionale, cu spectacole în cele mai importante săli şi teatre din lume.Cezar a decis în decembrie 2012 să abordeze genul pop opera îmbinând genul opera cu cel pop opera pe aceeaşi scenă într-un concept inovativ şi original pe plan mondial. Pentru anul 2013 Cezar are în plan două colaborari internaţionale de anvergură, alături de Andrea Bocelli şi Angela Gheorghiu, urmând ca în acelaşi an să lanseze un single scris special pentru el de legenda muzicii electronice, Vangelis.

8. Cristian Prăjescu, un tânăr romaşcan de 16 ani, numit de specialişti ca fiind un "Bryan Adams al României", cu un palmares bogat în trofee şi premii la toate concursurile naţionale de muzică uşoară la care a participat.

De mic studiază vioara, timp de 8 ani de zile şi apoi chitara, care reprezinta ulterior pasiunea sa. Actualmente cursant al clubului "Lucky Dance" din Roman, la secţiunea canto. Îşi doreşte să fie solistul propriei sale trupe şi munceşte pentru îndeplinirea acestui vis.

"The best thing in life is to love" Muzică & text: Sergiu Rudichi

9. Electric Fence a fost înfiinţată la începutul anului 2009 de către Elena Vasile si David Ciente. Înfiinţarea constă practic în redenumirea proiectului Raza şi reorientarea în plan muzical. Au aparut în portofoliu circa 13 cântece, toate în limba engleza, cu un succes relativ mare pe site-uri cu specific muzical din Europa. Electric Fence a participat cu o piesa integral în limba rromani la preselecţia naţională Eurovision, unde s-a clasat pe locul 2, fiind, însă, preferata juriului de specialitate. Au intrat în concurs cu melodia "Emilia".

10. Renee Santana, nepoata faimosului Carlos Santana, s-a născut în Mexic acum 23 de ani, este o fire energică şi spune despre ea ca este o femeie puternică, obişnuită să deţină controlul, iubeşte muzica şi animalele şi dacă nu ar fi fost cântăreaţă ar fi vrut să devină biolog marin.

Al Mike, adică Mihai Alexandru a fost prezent de zece ori în finala naţionăla Eurovision mai intâi cu Nicola 1992 cu piesa "Balerina", apoi "Doar amintiri" 1994, "Undeva departe" 1996, " I feel good" 1999, "I do" 2002, iată că în anul 2003 câştigă selecţia cu piesa "Don't break my heart" interpretată de Nicola, şi reprezintă România la Eurovision în Letonia, la Riga, ocupând locului 10. Interesant aici este faptul că turcoaica Sertab, cea care a câştigat Eurovisionul din acel an, a declarat la conferinţa ei de presă, cu 3 zile înainte de finală, că ii place piesa României şi în loc să-şi cânte piesa ei, aşa cum se obişnuieşte, în faţa sutelor de ziarişti, a cântat piesa lui Mihai Alexandru.

Au mai urmat două selecţii naţionale la care a ocupat locul 3 cu piesa "Brand new feeling" 2006 avându-l coautor pe Mark Pfeling (Belgia) şi textier pe Jamie Winchester (Irlanda), solistă fiind Dora şi locul 6 cu trupa Pacifica cu Leo Iorga şi piesa "Prea mici sunt cuvintele".

"What is love" Muzică: Mihai Alexandru Text: Alexandra Niculae, Mihai Alexandru

11. Tudor Turcu - S-a născut la Mediaș, pe 5 martie 1982. Încă din copilărie, Tudor și-a descoperit două mari pasiuni, care aveau să-l urmeze neîntrerupt pe parcursul vieții: pictura și muzica. Fără să lase loc de conflict între cele două, Tudor și-a urmat instinctul și s-a perfecționat continuu, alternând pictura cu muzica, împletind culoarea cu sunetul. A intrat în finală cu melodia "Hello".

12. Andrei Leonte este primul câştigător X Factor România. Experienţa pe scena şi-a câştigat-o cu ajutorul multor încercări de a razbi in industria muzicală, Andrei fiind încă din 2006 finalist la un alt concurs naţional televizat.

Cu acest prilej a şi reuşit să işi convingă familia de intenţiile sale serioase de a face muzică şi de dorinţa de a se muta la un liceu de arte, chiar dacă asta a însemnat eforturi foarte mari din partea tânărului, acest pas fiind făcut în ultimii 2 ani de liceu.

Paralel cu studiul, urmează numeroase implicări în proiecte atât locale (trupe de coveruri, cu care se înscrie la Cerbul de Aur şi Eurovision în 2009 respectiv 2010) cât şi naţionale şi un contract cu o casa de discuri.

La scurt timp după confirmarea naţională datorită concursului pe care l-a câştigat, Andrei lansează două piese "din bucuria de a face muzica", aşa cum declară el, iar apoi lansează primul single cu videoclip din cariera sa, care s-a bucurat de succes. În continuare Andrei are planuri mari, înscriindu-se la Eurovision cu 3 piese urmând, simultan, să îşi lanseze şi următorul single.

"Paralyzed" Muzică: Mike Eriksson, Johnny Sanchez, Michael James Down Text: Jonas Thander, Mike Eriksson

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net