VIDEO Ouă de dinozaur, descoperite în Cecenia
Niște muncitori care construiau un nou drum în apropierea graniței dintre Cecenia și Georgia au dat peste niște "ouă", despre care geologii cred că sunt vechi de 60 de milioane de ani, relatează Russia Today.
"Am găsit în jur de 40 de ouă până acum. Încă n-am stabilit un număr exact. S-ar putea să fie mai multe sub pământ", a declarat Said-Emin Dzhabrailov, geolog la Universitatea de Stat din Cecenia, pentru un post de televiziune rus.
Diametrul unui "ou" variază de la 25 de centrimetri la un metru. Potrivit unui alt cercetător de la aceeași universitate, formațiunile sferice aparțin dinozaurilor erbivori. Câteva ouă au fost trimise la Yessentuki, un oraș din sudul regiunii rusești Stavropol, pentru a fi examinate de paleontologi.
Unii oameni de știință par sceptici în privința acestei noi descoperiri și spun că dinozaurii n-au trăit niciodată în munți. Totodată, ei spun că formațiunile sferice sunt prea mari ca să aparțină unui dinozaur. Cel mai mare ou de dinozaur are un diametru de 20 de centrimetri.
"Sunt nişte roci sferice. Nu vă închipuiţi câte asemenea <<ouă>> ne-au fost aduse la muzeu de locuitori din Moscova", spune Yuri Gubin, un reprezentant al Muzeului de Paleontologie din Moscova.
În timp ce oamenii de ştiinţă se ceartă asupra ce ar putea să fie formaţiunile sferice, "ouăle" de dinozaur au devenit o atracţie turistică. Acest lucru avantajează Repulica Cecenă, care vrea să şteargă imaginea unei regiuni plină de violenţe şi intenţionează să transforme zona într-una turistică.