Vinul lui Isărescu, profit de 2 miliarde

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Zici Mugur Isărescu, zici cifre: cât e euro, cu cât cresc dobânzile, când se prăbuşeşte leul! Viaţa sa privată a stat, însă, mereu într-un glob de sticlă. Click! a trecut de zid şi a aflat că guvernatorul Băncii Naţionale se pricepe la... vinuri.

A făcut o mică avere din cele şase tipuri de vin care îi poartă numele: "Casa Isărescu".

La moşia de la Drăgăşani, moştenită de la tatăl său, guvernatorul BNR produce, din podgoria proprie, câteva tipuri de vin, printre care şi Crâmpoşie, un soi aproape dispărut din ţară.

Tâmâioasă românească sec şi demidulce, Fetească regală, Cabernet sauvignon şi Sauvignon blanc ies în fiecare toamnă din cramele de la Drăgăşani.

Noi le-am descoperit, proaspăt descărcate dintr-o dubiţă cu număr de Vâlcea la salonul de vinuri Arte&Vino din Bucureşti, deţinut de deputatul Victor Surdu.

„Este un vin accesibil şi se vinde destul de bine. Înainte să-l aducem în magazin l-am degustat", ne-a spus Victor Surdu.

Alături de parlamentar, somelierul Marian Timofti, mâna lui dreaptă, ne explică: „Crâmpoşia este perfect înainte de masă, Tămâioasa demidulce, la desert, Tâmâioasa sec, la primul fel, Sauvignon blanc merge foarte bine cu un grătar din pui, Feteasca regală, cu paste sau orez, iar Cabernetul merge doar cu vită sau spaghetti".

Licoarea i-a dublat cifra de afaceri lui Isărescu. În 2008, firma la care acesta este acţionar a avut un profit de aproape 2 miliarde de lei vechi.

Citeşte şi:Gheorghe Ştefan: «Vinul nu se bea cu apă!»Spaniolii au inventat vinul fără alcoolCele mai bune vinuri roşii italiene - FOTO

«Sunt vinuri puţin tratate»

Somelierul Marian Timofti, unul dintre cei doi proprietari ai magazinului bucureştean Arte&Vino, a acceptat să pună în raft vinul produs la Dragăşani abia după ce a trecut printr-o serie de teste.

simeon stalpnicul png

„L-am degustat şi abia după ce a îndeplinit anumte criterii l-am adus în magazin. Sunt nişte vinuri foarte reuşite şi puţin tratate. Crâmpoşia, în special, este identică cu cea consumată cu secole înainte. Are un gust acidulat, ca de spumant, dar care îţi rămâne şi după ce-l înghiţi", ne-a spus somelierul care a practicat meseria timp de 16 ani în Italia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
vedete clinică de frumusețe jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
baza jos jpg
noroc in afaceri jpg
salata somon jpg
Factura curent energie electrica FOTO Shutterstock jpg
bautura alcoolica care face minuni pentru creier jpg
intersectie jpg
legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net