Vopseşte-ţi părul în culori deschise, la maturitate
Timpul îşi pune, din păcate, amprenta, nu doar asupra pielii şi a trăsăturilor, ci şi a părului. Deja după vârsta de 30 de ani, firul de păr devine mai tern, lipsit de strălucire şi de elasticitate. În acest caz, e bine să-l îngrijeşti cu atenţie, să-l tunzi mai scurt şi să-l vopseşti în nuanţe mai deschise, naturale.
Nu dispera dacă şi pe faţa ta apar semne de îmbătrânire. Mulţi bărbaţi consideră chiar mai şic femeile trecute de 30 de ani, pentru că abia la această vârstă încep ele să-şi găsească propriul stil. Din păcate, părul, după această vârstă, dă şi el semne de îmbătrânire.
Nu mai e la fel de strălucitor, de ondulat şi de sănătos ca înainte. Cum să-l îngrijeşti, dar şi cum e bine să-ţi schimbi tunsoarea şi culoarea ne spune Adrian Perjovschi, hair-stilist în cadrul Jovsky Studio:
Foloseşte şampoane, măşti şi fiole cu tratament adecvat de la saloanele de specialitate. Există produse care hidratează părul şi îi redau elasticitatea. Poţi folosi măşti făcute în casă cu ulei de măsline, ulei de ricin şi vitamina A. Se aplică pe tot părul şi se ţin cât mai mult.
Căciula agresează părul, îl toceşte, iar pielea nu mai respiră. Este indicată o glugă sau o căciulă mai largă, pe timp de iarnă.
Evită schimbările radicale de culoare, cele care implică decolorat.
Nu-ţi strânge podoaba capilară în coadă sau în coc.
Spală-l de două ori pe săptămână şi încearcă să-l usuci cât mai natural. Renunţă, pe cât posibil, la foen, la odulator sau la placa de întins părul.
Două aspecte sunt importante la coafura unei femei de vârstă medie: culoarea părului şi forma acestuia.
„Sunt indicate nuanţele deschise, cât mai naturale, de la blond deschis până la castaniu deschis. Nuanţa părului trebuie să se potrivească cu cea a tenului şi a ochilor. Blondul este chiar indicat dacă ai fire albe. Negrul, în schimb, înăspreşte trăsăturile şi scoate în evidenţă cearcănele, ridurile şi toate celelalte imperfecţiuni", spune Adrian Perjovschi.
În ceea ce priveşte forma, specialistul recomantă să renunţi la bucle şi la volum, în special în partea de calotă. De asemenea, trebuie evitat permanentul, care ţine cel mult o lună şi jumătate, după care, părul începe să se lase, rămâne tern, cu lungimi arse şi distruse.
Părul scurt şi bretonul te întineresc
Părul lung se poate degrada mai repede şi capătă un aspect urât. Astfel, nu e indicat persoanelor trecute de prima tinereţe. Sunt indicate, în schimb, tunsorile scurte, care dau o atitudine activă, dinamică, şi întineresc.
Nu se recomandă volumul în creştet sau părul tapat. Bretonul întinereşte şi el, mai spune specialistul. Tipul de tunsoare se alege în funcţie de forma feţei.