Zeci de locuinţe inundate în Alba în urma precipitaţiilor
A fost realimentată în schimb cu energie localitatea Bubeşti.
În oraşele Abrud şi Cîmpeni au fost inundate 16 locuinţe şi 27 de anexe gospodăreşti, în comuna Roşia Montană, apa a pătruns în 21 de locuinţe şi 32 de anexe, iar, în comuna Meteş, au fost afectate opt case. În municipiul Alba Iulia a fost inundat demisolul unei locuinţe, în Sohodol, au fost inundate, de asemenea, şase curţi şi anexe inundate, iar, în Ciuruleasa, opt pivniţe. În aceeaşi comună au fost colmatate 17 podeţe, iar trei hectare de teren agricol au fost inundate.
Două pivniţe au fost inundate în Ighiu, iar o alta în oraşul Zlatna. Şi în comuna Bistra apa a pătruns în zece subsoluri şi zece anexe gospodăreşti.
Joi după amiaza pe DN 74, în oraşul Zlatna, se circula cu restricţii.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba s-a întrunit, joi dimineaţa, într-o şedinţă extraordinară, fiind dispuse măsuri pentru gestionarea şi monitorizarea evoluţiei situaţiei. Prefectul Ştefan Bardan şi subprefectul Raul Toderaşcu s-au deplasat în cursul zilei în zonele afectate, împreună cu specialişti de la Sistemul de Gospodărire a Apelor şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU 'Unirea' Alba, plutonier Alina Bălaş, şase localnici din satele Presaca Ampoiului şi Poiana Ampoiului au fost evacuate după ce apa le-a pătruns în case.
Au fost colmatate şi două podeţe din Bucium şi Sohodol.
DN 75 a fost acoperit de ape pe o lungime de 300 de metri în dreptul localităţii Scărişoara, în Apuseni, iar DN 67 C a fost blocat pe un sens de mers la Căpîlna, comuna Săsciori, în Munţii Sebeşului, de căderile de piatră.DJ 750, la Sohodol, a fost inundat pe o lungime de 4 kilometri, iar DC 156, între Ciuruleasa şi Bodreşti, a devenit impracticabil pe o lungime de doi kilometri, tot din cauza inundaţiilor.
Drumul de acces spre biserica din Bucium a fost rupt pe o lungime de 40 de metri, iar zidul de sprijin pe DN 74 a fost afectat de inundaţii.