Este în România și poartă denumirea Litoral, deși este la munte. Recent, a fost transformat într-un loc de basm

17 decembrie 2023 9:03   Actualitate
Ultima actualizare:

Este la mai puțin de 250 de kilometri de Capitală și foarte aproape de Brașov, orașul despre care mulți români spun că este cel mai frumos din România. Recent, o terasă abandonată, dar foarte cunoscută de localnici, a fost transformată într-un loc de poveste. Așadar, pe locul terasei Litoral a apărut acum un adevărat amfiteatru, iar priveliștea pe care o oferă este minunată.

Amfiteatrul din Făgăraș

Este vorba de fosta terasă Litoral din Făgăraş, situat la aproximativ 30 de kilometri de Brașov, care a fost transformată într-un amfiteatru în aer liber. Autoritățile se așteaptă ca zona să atragă foarte mulți vizitatori, mai ales în sezonul de iarnă când luminițele transformă locul într-unul de basm.

Spațiul modern oferă o priveliște spectaculoasă asupra Cetății Făgăraș, punând-o în valoare prin perspectiva sa unică și iluminarea arhitecturală de noapte.

Lucrările la fosta terasă „Litoral” de lângă Cetatatea Făgăraș, un spațiu abandonat ani de zile, au fost finalizate, a anunțat primarul Gheorghe Sucaciu, scrie News Brașov.

Proiectul a costat puțin peste 100.000 de lei

Primarul municipiului Făgăraş, Gheorghe Sucaciu, a publicat mai multe fotografii cu zona, care este decorată pentru sărbătorile de iarnă.

„Pe locul fostei terase „Litoral” a fost amenajat un amfiteatru. Acest loc oferă o priveliște minunată asupra Cetății Făgăraș, pe care o pune și mai mult în valoare. Noaptea, amfiteatrul este iluminat arhitectural.

Aici vor putea fi organizate mici evenimente socio-culturale, însă, în primul rând, acest amfiteatru va fi un spațiu de socializare și de relaxare, dar mai ales un loc în care se vor putea face fotografii frumoase.

Vă invit, așadar, să faceți o plimbare în jurul Cetății apoi să vă opriți câteva clipe și pe la amfiteatru, pentru a o admira din acest loc. Merită!”, a transmis primarul Gheorghe Sucaciu.

Valoarea totală a proiectului este de 117.558 lei (71.550 prin procesul de Bugetare Participativă aferent anului 2020 și 68.345 din bugetul local aferent exercițiului financiar 2022). 

GALERIE FOTO:

Mai multe