Influenceri pe mocăngeală. Sub pretextul că fac reclamă, așa numiți influenceri cerșesc mâncare la restaurante

Ultima actualizare:

O brașoveancă, patroana unui local bine cunoscut în zonă a relatat pe facebook o întâmplare care i-a lăsat un gust amar. Personajul principal este un așa numit influencer, care în încercarea de a face rost de un prânz la Brașov moca, o contactează pe Oana Irina Coanta, patroana unui Bistro cunoscut. În mesaj, persoana „influentă” pe rețelele sociale, promite că postează poze din local în schimbul unui „brunch” pentru două persoane. Întâmplarea nu are cum să nu te ducă cu gândul la „țeapa” cu „brânza regelui Charles al III-lea” pe care și-au luat-o cunoscute vedete din România, bucuroase de „mocăngeala” picată din senin.

image

„Un brunch pentru două persoane”

Oana Coantă a devenit antreprenor în bucătărie în anul 2000, când a deschis în Brașov restaurantul Bistro de l'Arte. Pasiunea ei pentru mâncărurilor bune și munca aproape neîncetată i-au adus bucuria unei clientele alese și numeroase.

Brașoveanca a primit titlul de „Femeia bucătar a anului 2019“. Așadar, notorietatea și-a câștigat-o prin muncă și pasiunea.

A taxat dur persoana care i-a cerut mâncare gratis pentru două persoane în schimbul unei așa zise reclame pe contul unei rețele sociale.

„Pe 18 decembrie fac o mică excursie până la Brașov, mă gândeam, v-ar interesa o colaborare barter, un brunch pentru două persoane? Iau cadre cu locația, mâncarea, iar la final voi posta un reel cu Bistro”, este mesajul cu care persoana încearcă să obțină mâncare gratis la restaurant.

image

„Cerșiți informat”

Indignată, Oana Coantă a postat mesajul primit și a comentat gestul așa numitului influencer.

„Aștept cu nerăbdare ziua în care bucătarii vor deveni la fel de importanți ca influencerii, momentul în care o părere de la cineva care gătește zi de zi pentru sute de oameni va fi mai valoroasă decât orice altceva,

N’am auzit niciodata de un bucătar care să cerșească mâncare moca.

Nici de prea mulți care să zică pe bani că azi e bună făina aia și mâine cealaltă, poimâine să promoveze covoare și joi, o cremă de mâini.

Nu, nu’s ofticată, sunt siderată de câtă superficialitate pe para’ndărăt există.

PS Noi nu avem brunch. Aveți bunul simț să cerșiti informat”.

„Plusează cu două cărți”

Au venit imediat și reacțiile. Unul dintre utilizatori îi sugerează antreprenoarei să le ofere două cărți în locul celor duă meniuri cerute.

„Dar o cafeluță măcar se poate? Punem story 2 ore”.

„Plusează și tu cu două cărți”

"Influencări" pă mocangeală”

„Ar fi amuzant să facă cineva meniu pentru influenceri, să înțeleagă și ei prețurile

Ciorbă de burtă - 1 story

Antricot de vită - 2 storyuri, carusel de poze in feed și reel

Desert - repost cu tag la pagina cârciumii”

„Această pseudo-industrie pare să nu înțeleagă că în spatele unei seri fancy intr-o locație selectă precum Bistro de l'Arte stau bucătari, ospătari, oameni care primesc și ei salarii, de ăia de după ghișeu care așteaptă taxele nu mai zic, poate nici de TVA n-au auzit sau cel puțin nu știu cum stau lucrurile.

Practic totu-i un basm pentru ei.

Cum să învețe copii de azi care-i valoarea banului și cât de greu se câștigă când netul e plin de cerșetori profesioniști cu aspect fancy și haine de brand primite pe moka?”, sunt doar o parte din zecile de comentarii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net