Are în casă o orhidee cu 159 de flori și a ajuns în Cartea Recordurilor!

13 august 2024 14:24   Fapt divers
Ultima actualizare:

Canadianul Kevin English este pasionat de flori! El a reușit să crească o orhidee cu 159 de flori, în casa lui din Waterloo, Ontario, reușind să ajungă în Cartea Recordurilor Guinness.

Kevin English și-a doborât propriul record

„Anul acesta, am vrut să dobor recordul meu anterior pentru cele mai multe flori la o orhidee monopodială. Am făcut asta pentru a-mi depăși limitele, dar și pentru a stabili un nou reper pentru acest titlu mondial Guinness!”, a declarat Kevin English. O orhidee monopodială crește vertical dintr-o singură tulpină. Și nicio altă orhidee din lume nu a mai făcut atât de multe flori! Kevin English este foarte mândru că a reușit această performanță cu planta lui.

Recordul pentru cele mai multe flori la o orhidee a fost stabilit inițial de Shi Yuanfeng (China) în 2014, cu 91 de flori. Karen Bartlett (Marea Britanie) a luat titlul în 2016 cu 106, iar Kevin a doborât recordul în 2023 cu 131, înainte de a reveni încă o dată pentru a-și doborî propriul record mondial. Uimitoarea orhidee a lui Kevin English are flori de culoare roz pal cu pete mov, aratând ca un adevărat tablou floral.

Florile au fost numărate de două ori

Pentru a asigura o numărare cât mai precisă, am atașat semne la fiecare vârf și ramură de orhidee, garantând că fiecare floare poate fi identificată și numărată corect. Menținerea preciziei a fost primordială, așa că am efectuat două numărări amănunțite, îndepărtând marcajele pe măsură ce mergeam pentru a preveni numărarea oricărei flori de mai multe ori. Pe tot parcursul procesului, martori imparțiali au monitorizat îndeaproape fiecare floare, asigurând integritatea numărului final.”, a explicat Kevin English, pentru Cartea Recordurilor Guinness.

Rămâne de văzut dacă pe viitor își va doborî din nou propriul record, cu o orhidee cu și mai multe flori. 

Mai multe