Trucul magic pentru a reînvia o orhidee uscată ale cărei flori s-au decolorat

Orhideea este o plantă tropicală care apreciază căldura și umiditatea. Prin urmare, trebuie udată în mod regulat, mai ales în faza de creștere. Când îi lipsește apa, orhideea se usucă, îi cad petalele și rădăcinile capătă o culoare cenușie. Dacă uitați să vă udați orhideea, până la punctul în care se usucă, nu vă panicați! Încă o puteți salva. Aflați cum se reînvie o orhidee uscată și ofilită.

Orhideea trebuie udată în mod regulat. Foto: Click.
Orhideea trebuie udată în mod regulat. Foto: Click.

Cum se reînvie o orhidee uscată?

Orhideea este o plantă cu flori care poate fi foarte bine cultivată intern, cu condiția să îi oferiți condițiile necesare dezvoltării sale corecte. Dacă este întreținută prost, planta dumneavoastră riscă să se usuce și să moară. Cu toate acestea, o puteți salva pentru a o face să înflorească din nou.

Iată pașii de urmat pentru a vă salva orhideea ofilită:

Tăiați tulpina

Când orhideea este deshidratată, florile îi cad și ea se usucă. Tulpina florală este o tulpină rigidă pe care se dezvoltă florile. De asemenea, poate purta până la 20 de flori.

Primul ajutor pe care îl poți oferi plantei tale este să-i îndepărtezi florile decolorate și să o lași să se odihnească. Pentru a stimula înflorirea unei orhidee uscate, aceasta trebuie tăiată. Pentru a face acest lucru, numărați 2 muguri de la baza plantei și tăiați tulpina uscată la 1 cm de al 3-lea mugur.

Ai grijă de rădăcini

Dacă rădăcinile orhideei tale sunt albe sau negre, îndepărtează-le folosind foarfece pentru a nu contamina restul rădăcinilor. De asemenea, amintiți-vă să îndepărtați rădăcinile moarte. Apăsați cu degetele pe rădăcini, dacă unele sunt moi, asta înseamnă că sunt moarte și de aceea trebuie tăiate. Păstrați doar rădăcinile care sunt încă utile.

Replantarea

După ce ați scăpat orhideea de rădăcini, tulpini și petale deshidratate, trebuie să o replantați pentru a schimba substratul. Într-adevăr, un nou substrat înseamnă o nouă sursă de nutrienți esențiali pentru a vă ajuta planta să înflorească din nou.

Pentru replantatul orhideei, nu folosiți un substrat standard. Orhideea ta are nevoie de un substrat bogat, printre altele, în bile de argilă, mușchi de sphagnum, fibre de cocos și cărbune și coajă de pin. De asemenea, nu uitați să alegeți un vas de plastic transparent pentru a verifica constant starea rădăcinilor orhideei. Replantarea se poate face la fiecare 2 sau 3 ani.

În continuare, va trebui să oferi orhideei tale condițiile necesare dezvoltării sale corecte.

Expunere

Puneți ghiveciul într-un loc luminos, dar fără ca planta să fie expusă la lumina directă a soarelui, care i-ar putea usca frunzișul.

Temperatura

Păstrați ghiveciul la o temperatură care variază între 18°C ​​și 25°C. De asemenea, ține-ți oala departe de curenți. Orhideea cu siguranță apreciază căldura, dar nu-i place umiditatea, așa că ține-ți planta departe de calorifere sau orice echipament de încălzire. De fapt, caloriferul usucă aerul ambiental și, prin urmare, orhideea ta va avea nevoie de mai multă apă în acest caz.

În timp ce rădăcinile orhideei tale se pot usca și pot muri din cauza deshidratării, trebuie spus, de asemenea, că excesul de apă le poate face să putrezească.

Tehnică pentru hidratarea rădăcinilor

Pentru a uda planta, scoateți ghiveciul și înmuiați-o într-un lighean cu apă timp de 10 minute. Apoi scoateți vasul din lighean, lăsați-l să se scurgă și puneți capacul. Această tehnică vă va permite să hidratați rădăcinile. Utilizați apă la temperatura camerei pentru udare, deoarece apa fierbinte sau foarte rece ar putea deteriora rădăcinile orhideei. Poți folosi și un îngrășământ lichid în apa de udare o dată pe lună dar fără exces. În perioadele calde, puteți pulveriza frunzișul orhideei, dar asigurați-vă că aceasta se usucă bine după aceea. Într-adevăr, apa se poate acumula în planta dvs. și poate provoca putrezirea acesteia.

Bolile orhideelor

Când condițiile de creștere a orhideelor ​​nu sunt adecvate, planta dumneavoastră poate dezvolta anumite boli. Putem observa apoi putregaiul cenușiu care se formează pe florile sale, sau chiar pete negre care acoperă planta. În acest caz, părțile deteriorate ale plantei trebuie îndepărtate pentru a evita riscul de contaminare.

Respectand aceste conditii, orhideea ta uscata va putea dezvolta tulpini noi, cu boboci florali la capete, care ulterior îți vor oferi flori frumoase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
statie metrou hongyancun jpg
4 front carburanti poza mare jpg
parfum pixabay jpg
apa marii jpg
vacanta plaja umbrele barci oameni in apa limpede png
miere jpg
img jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net