Cazul terifiant a doi români uciși în Spania de un criminal în serie apare în curând pe Netflix

5 iunie 2023 15:00   Fapt divers

Asasinarea a doi români într-o localitate de lângă Madrid a făcut parte dintr-o serie de crime care a îngrozit Spania în anul 2003. Românii, George și Doina Mgada, au fost împușcați în cap într-o grădină. Lângă ei au fost găsite două cărți de joc, semnătura criminalului, relatează El Espanol.

Cei doi români veniseră în Spania pentru a munci ca să le ofere celor trei copii ai lor rămași în țară un trai mai bun. Soarta crudă a făcut să cadă victimele unui criminal în serie.

3, 4 de cupă, lângă cadavrele românilor 

În luna martie 2003, Madridul, capitala Spaniei era îngrozită de mai multe crime care avuseseră loc. Lângă fiecare cadavru anchetatorii găseau o carte de joc.

Lângă cei doi românii, găsiți împușcați în cap, criminaliștii spanioli au găsit trei și patru de cupă. As-ul și doiul de cupă fuseseră deja găsite lângă alte două cadavre descoperite anterior.

Pe 5 februarie 2003, un tânăr de 28 de ani, angajat al aeroportului Barajas a fost găsit împușcat în cap într-o stație de autobuz. Lângă cadavru era o carte de joc, As-ul de cupă.

Românii au fost ultimele două crime ale asasinului în serie

George și Doina Magda, un cuplu de români, ambii în vârstă de 40 de ani au căzut victimele criminalului în serie 11 zile mai târziu după asasinarea tânărului de 28 de ani.

Criminalul își căuta victime, a urmărit un bărbat și pentru că l-a pierdut din vedere și-a schimbat drumul. Așa a ajuns la cei doi români.

Alături de ultimele sale victime, ucigașul a lăsat alte două cărți de joc, trei și patru de cupă, dând astfel continuitate acestei semnături macabre care a șocat societatea spaniolă.

Criminalul a fost condamnat pentru toate crimele și tentativele la omor la 142 de ani de închisoare.

Netflix, miniserie după 20 de ani

Societatea spaniolă era paralizată de frică, iar la telev iziuni se vorbea continuu despre asasinul în serie care făcuse deja 6 crime și trei tentative de omor.

Au trecut douăzeci de ani de la acele evenimente și, cu ocazia acestei aniversări, Netflix lansează documentarul Baraja: Semnătura Asasinului, un tur al crimelor care au pus la grea încercare forțele de poliție și populația Madridului.

Au fost o serie de elemente pe care le-am trecut cu vederea atunci și am vrut să ne implicăm pe deplin", explică Marga Luis, producător executiv al documentarului.

„Este o poveste care bifează toate căsuțele pentru un adevărat thriller”, a mai spus el.

Miniseria Baraja: Semnătura Asasinului va fi difuzată începând cu data de 9 iunie.

Mai multe