Ce ascunde salutul de bun-venit la bordul unui avion. Pasagerii sunt atent analizați după 12 detalii
De câte ori ne urcăm într-un avion suntem întâmpinați de însoțitorii de zbor. Zâmbind ne urează bun venit. Întâmpinarea pasagerilor nu este doar o formă de politețe, ci este, poate în primul rând, o analiză atentă asupra fiecărui pasager care urcă în aeronavă. O stewardesă a unei mari companii aeriene a dezvăluit că însoțitorii de bord sunt instruiți să fie atenți la anumite aspecte atunci când întâmpină pasagerii.
Politețe, dar în primul rând atenție la detalii
De fiecare dată când urci în avion, cel puțin un membru al echipajului întâmpină și salută fiecare persoană care trece spre pășește ăn avion și trece spre locul rezervat. Nu o face, însă, numai din politețe.
Însoțitorii de bord sunt atenți dacă pasagerii urcă în avion în stare de ebrietate sau dacă au probleme grave de sănătate, iar felul în care le răspund la salut le dau indicii serioase.
Nu de puține ori, călătorii așteaptă ore în șir în aeroport și, unii dintre ei, trec și pe la bar înainte de a se îmbarca. Tocmai de aceea, pentru că există și cazuri în care o bere se transformă în prea multe, stewardesele sunt atente ca astfel de pasageri să nu urce la bord.
Conform Raniei, o stewardesă care lucrează în Europa, salutul de bun venit este o sarcină pe care un însoțitor de bord o are bine trasată dinainte. Astfel, reușește să analizeze fiecare pasager.
„Însoțitorul tău de bord te întâmpină nu numai din politețe, ci pentru a verifica dacă ești prea beat sau bolnav pentru a zbura", a dezvăluit Rania, într-un clip postat pe TikTok.
De asemenea, felul în care i se răspunde la salut este un indicator dacă pasagerul respectiv poate deveni în timpul zborului un caz de urgență.
„Ne uităm după cei care au probleme de mobilitate, după cei care vorbesc engleză și după cei care par să poată să deschidă o ușă de urgență", a dezvăluit stewardesa.
Cele 12 detalii la care sunt atenți însoțitorii de zbor
1. Câte bagaje ai cu tine
2. Dacă zbori singur sau însoțit
3. Cât de calm/agitat ești atunci când aștepți la coadă pe culoarul avionului; Dacă esti agitat e foarte probabil să creezi probleme cu ceilalți pasageri pe timpul zborului, iar însoțitorii de bord trebuie sa fie cu ochii pe tine;
4. Dacă ai consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise – de multe ori un însoțitor de bord care observă ca are la bord un pasager beat/drogat poate discuta cu seniorul de pe zbor și să decidă să refuze accesul la zbor al acestuia, pentru a preîntâmpina o situație de urgență la 10.000 de metri altitudine
5. Daca ai un tag pe geantă care să spună că ești călător frecvent sau membru al programelor de loialitate: de-obicei membrii programelor de loialitate trebuie „băgați în seamă” si atunci acest tag te ajută încă de la îmbarcare să observi detaliile necesare
6. Ce fel de cărți citești
7. Cu ce ești îmbrăcat
8. Dacă un copil călătorește cu un adult fără voia sa (adică dacă este răpit, maltratat, ținut fără voia sa, etc)
9. Dacă o femeie este gravidă și dacă da, cam în câte săptămâni, pentru a evita riscul unei nașteri pe zbor; De mute ori se cere hârtia de la medic, care să ateste numărul de săptămâni de sarcina și acordul de zbor
10. Dacă îi ajuți pe cei care au nevoie de ajutor în avion – daca faci asta, atunci e foarte probabil ca și în cazul unei urgențe să îi ajuți pe cei din avion și ai șanse să fii mutat la ieșirea de urgență unde ai și mai mult spațiu și unde, în caz de evacuare, ajuți la deschiderea ușilor
11. Dacă ai mâncare sau băutură cu tine
12. Care îți este limbajul trupului, cât ești de obosit sau dacă ești bolnav – dacă nu ai o hartie de la medic care să ateste că poți călători cu avionul, iar condiția ta fizica este îndoielnică, cel mai probabil îți va fi respins dreptul de îmbarcare în avion, pentru că orice problema medicală pe care o ai, în avion de-obicei se înrăutațește și nimeni nu își dorește să aterizeze de urgență.