Cea mai mică insulă din lume! Doar o casă și un copac au loc aici. VIDEO

25 octombrie 2024 17:30   Fapt divers
Ultima actualizare:

Insulele sunt adesea pline de lungi porțiuni de plaje care se întind pe kilometri întregi, dar nu este cazul acestei bucăți de pământ, aflate în Alexandria Bay, din New York. Insula Just Room Enough, care se traduce prin „suficient loc”, are doar 310 metri pătrați.

Insula a fost cumpărată în 1950

Este cunoscută drept cea mai mică insulă locuită din lume, cu suficient spațiu pentru căsuța mică și copacul care stau pe ea. Insula Hub, așa cum era cunoscută anterior, este situată între Statele Unite și Canada în Alexandria Bay - un sat din comitatul Jefferson, New York, care a fost stabilit în jurul anului 1817. Sătucul are o populație de aproximativ 1000 de locuitori.

Această insulă este una dintre cele 1.864 care alcătuiesc arhipelagul Thousands Islands (Miilor de Insule n.r). Insula a fost cumpărată de familia Sizeland în anii 1950, relatează Fox News. Acea familie a fost responsabilă pentru construirea cabanei și plantarea copacului care e acolo și astăzi. Tot ea a dat insulei numele iconic pe care îl are chiar și acum: Just Room Enough.

A devenit o atracție turistică

Insula a devenit rapid un interes pentru turiștii din lumea întreagă și poate fi observată de la distanță într-o plimbare cu barca de-a lungul râului Saint Lawrence.

Fiind proprietate privată, curioșii se pot uita la ea de la depărtare, însă nu au voie să se apropie, mai ales că familia Sizeland își dorește liniște atunci când se duce în vacanță acolo.

Un pas greșit și ajungi în apă”, scria Washington Post despre insulă, echivalentă cu dimensiunea unui teren de tenis, în 2010. Chiar dacă este atât de mică, insulița are propria plajă privată, unde au fost instalate câteva șezlonguri.

Deși casa a fost construită în anii 1950, Just Room Enough nu a câștigat titlul de cea mai mică insulă locuită până în 1982, când farul de la Bishop Rock, Marea Britanie, a devenit automatizat, deci insula pe care stătea a rămas nelocuită.

Un alt reper istoric al Alexandria Bay este Castelul Boldt, care a fost construit inițial ca un conac privat pentru milionarul american George Boldt în 1900. De atunci, a fost deschis publicului și are șase etaje de arhitectură frumoasă, o pistă de bowling și o grotă interioară unde se poate înota.

Mai multe