Cine sunt românii care pot primi chiar și 72.500 de lei din partea statului. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a intra în posesia banilor

14 septembrie 2023 7:19   Fapt divers
Ultima actualizare:

Vrei să-ți renovezi locuința, dar nu ai banii necesari pentru lucrări? Avem o veste bună pentru tine. O poți face pe banii statului. Se dau zeci de mii de la stat în cadrul proiectului „Casa eficientă energetic”.

Ce sumă și pentru ce poți primi de la stat

O veste bună la început de toamnă. Executivul acordă noi vouchere pentru o parte dintre români. Este vorba de o sumă consistentă, care nu poate fi neglijată. Aceasta va fi acordată pentru renovarea locuințelor. Dacă vă numărați printre cei care vor să-și facă diverse lucrări la casa, dar nu au bani, puteți aplica pentru acest program. Aveți șans să obțineți chiar și 72.500 de lei de la stat.

Despre ce program este vorba

Mai exact, este vorba despre noul program național „Casa eficientă energetic”. Programul aparține Administrației Fondului pentru Mediu. În cadrul acestei instituții cei care vor să aplice și să beneficieze de suma oferită de stat trebuie să depună cererile și dosarele.i.

Aceste vouchere oferite de stat vor acoperi atât lucrările, cât și evaluările tehnice necesare. Acestea pot fi folosite doar pentru clădirile rezidențiale aparținând persoanelor fizice. Lucrărilor vor consta în modernizarea energetică a locuinței prin lucrări care contribuie la îmbunătățirea performanței energetice.

Ce lucrări la locuință pot fi plătite cu aceste voucere

Însă, este bine de știut că, banii de la stat nu vor putea fi folosiți pentru orice. În plus, beneficiarii trebuie să respecte anumite condiții. Iată care sunt lucrările ale căror costuri vor putea fi acoperite prin intermediul voucherelor puse la bătaie în cadrul acestui program.

Este vorba despre lucrări pentru renovarea energetică a clădirilor. Astfel că banii vor putea fi folosiți pentru:

-izolarea termică a peretelui exterior și a fațadei;

-lucrări de înlocuire a tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă, incluzând ferestre și uși;

-izolarea termică a acoperișului/planșeului,

-montarea unui sistem fotovoltaic.

Renovările trebui să reducă impactul pe care sistemul de energie al casei respective îl are asupra mediului. Astfel că va trebui să fie notabilă o reducere minimă a consumului de energie de 30%, și a emisiilor de CO2.

Mai multe