De ce este bine să arzi câteva frunze de busuioc în casă. Obiceiul care îți poate schimba viața complet

8 octombrie 2024 15:40   Fapt divers

Busuiocul face parte din lista plantelor aromatice care oferă gust și savoare mâncărurilor noastre. Cu toate acestea, în istoriile altor civilizații, plantele aromatice acționează ca un adevărat scut împotriva energiilor negative. Află din rândurile de mai jos motivul pentru care se recomandă arderea frunzelor de busuioc în casă. 

Anumite popoare obișnuiesc să ardă diverse plante aromatice pentru a purifica mediul, a crește energia și a atrage prosperitatea, printre ele făcând parte și busuiocul. 

Busuiocul alungă energiile negative din casă

Se crede că busuiocul este prielnic pentru mediu mai armonios și mai propice pentru bunăstare, și în plus față de curățarea energiei și elimină energiile negative, fiind considerat o plantă sacră în multe culturi și este asociat cu prosperitatea și norocul. 

Multe persoane care ard busuiocul în casă și practică acest ritual destul de des au observat îmbunătățiri. Energiile negative dispar și casa lor devine un mediu mult mai liniștit și plin de energii curate, pozitive.

Ozana Barabancea poartă busuioc în sân

Deseori observăm că românii din mai multe zone ale țării aleg să folosească crenguțe de busuioc verde sau uscat pentru a le aduce noroc. Le agață prin casă, mașină, în grădină și chiar la animale. 

 Busuiocul este asociat cu zeița Lakshmi și este considerat un simbol al purității și al devotamentului. În multe gospodării hinduse, busuiocul este plantat într-un loc special și îngrijit cu atenție.

Vedetele noastre nu se lasă mai prejos și optează să poarte busuioc pentru un gram de noroc. Ozana Barabancea a mărturisit că poartă busuic în sân ori de câte ori negociază afaceri, și nu numai. 

„Îi băgam fiului meu busuioc în buzunare. Fiica mea nu iese din casă până nu își pune busuioc în sân. Lege! Eu nu am? Se spune că Adam și Eva când au fost izgoniți din Rai, nu voiau și au fost împinși și au vrut să ia și ei ceva din Rai. Au luat ce au apucat și au luat busuiocul. Este foarte folosit și în biserici. Avea și Maria Tănase un cântec „Mi-am pus busuioc în păr.. Mi-am pus busuioc în sân'. Unde pui busuiocul, el are efecte miraculoase. Întotdeauna, când merg la o negociere, îmi pun busuioc în sân. Îmi pun și mir. Dar busuiocul obligatoriu.”, a povestit Ozana Barabancea, în emisiunea Cristinei Șișcanu, la Metropola TV.

Mai multe