De ce te privește pisica insistent. Mesajul pe care vrea să ți-l transmită

3 august 2024 9:13   Fapt divers

Pisicile sunt unele dintre cele mai populare animale de companie, mai ales în România, unde anul trecut au fost înregistrate 4,4 milioane de feline. Astfel, România este țara cu cele mai multe pisici de companie din Europa. Ei bine, având în vedere câți iubitori de feline avem, este importante să le si înțelegem comportamentul și nevoile. Iată de ce te privește pisica insistent.

De ce te privește pisica insistent. Ce este nevoie să faci în acel moment

Pisicile au un mod de a comunica ce uneori poate fi tare greu de descifrat. Unul dintre comportamentele pe care le putem înțelege cu greu este chiar privitul fix la noi. Acest lucru poate avea mai multe cauze. De multe ori poate fi un semn de iubire, însu nu întotdeauna.

Curiozitate

Dacă îți observi pisica privind fix la tine, dar într-o stare de calm, este posibil să fie doar curioasă și să urmărească ce urmează să faci. Pentru pisici, oamenii sunt ființe fascinante, oferind adesea lucruri de care ele se bucură, precum mâncare, gustări, afecțiune și joacă. Fiind creaturi curioase și vigilente, pisicile sunt probabil mult mai atente la fiecare mișcare a ta decât ai putea să îți imaginezi.

Foame

Unele pisici miaună insistent sau se freacă de picioarele tale pentru a-ți semnala că bolul lor de mâncare este gol, însă altele preferă metode mai subtile. Dacă observi că pisica ta te fixează cu privirea, ar fi bine să verifici bolul de mâncare, deoarece s-ar putea să fie un indiciu că este timpul pentru următoarea porție.

Teamă

În lumea animalelor, un contact vizual prelungit între două animale este adesea interpretat ca un semn de amenințare. Atunci când o pisică privește fix către o altă pisică, acest gest poate indica tensiune, un semnal că este pregătită să atace sau să fugă.

Dacă pisica ta te fixează cu privirea în timp ce mârâie sau șuieră, cu blana zburlită, corpul aplecat la pământ, urechile lipite și coada zvâcnind nervos, este un semn că se simte speriată sau amenințată. Într-o astfel de situație, este important să nu o atingi. Mai bine îndepărtează-te și oferă-i spațiu pentru a se calma înainte de a încerca să te apropii din nou de ea.

Data viitoare când observi că pisica te privește intens, este o idee bună să te asiguri că se simte în siguranță și că nu îi este foame. E posibil ca privirea ei să fie un semn de afecțiune, dar ar fi bine să o implici într-o sesiune de joacă dacă suspectezi că se simte plictisită sau singură. Pe de altă parte, dacă vezi că pisica ta fixează pereții în loc să te privească, ar fi înțelept să programezi o vizită la veterinar.

Mai multe