Decizia radicală luată de o tânără din Canada: „Mi-am dat demisia ca să locuiesc în maşină”

11 august 2023 17:00   Fapt divers

Stephanie Virovec şi-a dat demisia de la un lanţ de magazine popular, unde lucra ca vânzătoare, iar acum trăieşte în maşina ei, marca Tesla, alături de câinele său, Snow, în vârstă de 2 ani, şi de pisica ei Finley, pe care a salvat-o de pe stradă. Tânăra din Canada spune că acest stil de viaţă e mult mai ieftin.

Stephanie şi-a petrecut ultimul an călătorind prin America de Nord cu maşina ei electrică, după ce a renunţat la apartamentul şi locul său de muncă. Fe­meia doarme prin parcări, în timp ce vizitează continentul, bifând toate obiectivele turistice şi bucurându-se de viaţă cu animalele ei de companie.

În ciuda faptului că în prezent nu are un loc de muncă, Stephanie a dezvăluit că economiseşte 2.000 de dolari pe lună, bani pe care altfel i-ar fi dat pe chirie şi facturi, de când s-a mutat în vehiculul ei, în 2020.

Ideea i-a venit după ce s-a despărţit de fostul ei partener, care a deţinut iniţial maşina, iar acum îşi documentează călătoriile pentru a le împărtăşi cu alţii, pe reţelele sociale.

„Relaţia, din păcate, nu a funcţionat şi ne-am despărţit la începutul anului trecut”, a spus ea, potrivit New York Post. „Dar fostul meu iubit a fost foarte amabil şi mi-a dăruit această Tesla, ca o modalitate pentru mine de a călători acasă în Canada. Am vrut să încerc stilul de viaţă nomad pentru că mi-am dat seama că existenţa pe care o duceam în apartamentul meu nu mi se potrivea. Mă luptam cu sănătatea mea mintală şi mai ales, odată ce a început pandemia de COVID, mi-am dat seama cât de scurtă este viaţa”.

Foloseşte băile publice, face duş în săli de sport, locuri de camping, piscine sau casele prietenilor. Are şi o plită pentru gătit, dar spune că s-a obişnuit să trăiască din mâncare deja gătită, pe care o găseşte la supermarketuri sau restaurante stradale.

Stephanie a pornit în călătoria sa în martie anul trecut şi din fericire, maşina a fost destul nouă şi suficient de mare încât să nu aibă nevoie de nici o reparaţie până acum.

„Am de gând să scot scaunele din spate şi poate să pun o saltea mai mare acolo, dar deocamdată, ţin doar scaunele din spate pliate, cu salteaua chiar deasupra. De asemenea, m-am gândit să vând Tesla pentru a trece la ceva mai mare. Viaţa mea este cu adevărat diferită în fiecare zi”, a mai spus tânăra.

Mai multe