„Evadarea” cu rulota , soluţia pentru zilele călduroase: „Ne-am gândit că vine canicula şi am fugit de la oraş”

Într-o perioadă în care soarele face legea în ţară, există câţiva norocoşi, care au atât timpul liber necesar, cât şi posibilităţile de a se refugia pe perioada verii la munte: posesorii de rulote. Cei de la adevarul.ro i-au vizitat în campingul Pâclele Mici, aflat în apropierea Vulcanilor Noroioşi, în judeţul Buzău.

Rulotele au spaţii generoase de campare. FOTO: Iulian Bunilă
Rulotele au spaţii generoase de campare. FOTO: Iulian Bunilă

Aici, în acest camping se strâng anual zeci de familii cu copii, care apreciază aerul curat şi rece dintre dealurile împădurite de la Curbura Carpaţilor. Domnul Ion este din Bucureşti şi de o săptămână a venit împreună cu soţia şi nepoata lor, Gabriela, printre rulotiştii campaţi în apropierea Vulcanilor Noroioşi.

Este deja un obicei al familiei, după cum recunoaşte dânsul, pentru că de 30 de ani, imediat ce începe căldura, vine la răcoare în camping cu rulota.

„Ne-am gândit că vine canicula şi am fugit de la oraş la firul ierbii, cum se spune, unde ne simţim deosebit de bine”, a declarat domnul Ion pentru „Adevărul”.

Umbrarul e la mare cinste la fiecare rulotă. FOTO: Iulian Bunilă
Umbrarul e la mare cinste la fiecare rulotă. FOTO: Iulian Bunilă

Chiar dacă majoritatea celor care locuiesc în camping sunt din Bucureşti – distanţa relativ mică, de 130 km faţă de Capitală, face acest loc foarte accesibil pentru cei de aici – descoperim şi mulţi străini. Printre ei se află un cuplu de germani care au pornit cu rulota într-un tur al României ce se va întinde pe şase săptămâni.

„Este pentru prima oară când venim în România şi este foarte interesant, frumos să găsim oameni ospitalieri. Te face să te simţi liber, în România, mai mult decât într-o altă ţară din Europa”, a mărturisit Michael pentru sursa citată.

Condiţiile oferite de rulotă îi fac pe cei doi pensionari din Germania să uite pentru multă vreme de confortul casei şi mai ales de canicula din marile oraşe.

„Noaptea trecută a fost cald, 22ºC, nu s-a dormit foarte bine dar avem climatizare şi a fost ok. Cred că acum în oraşe este foarte cald şi e mai bine aici pentru că este la o altitudine un pic mai mare şi este mai bine”, adaugă turistul din Germania.

Turiştii au curent, apă şi Internet

Locuinţa pe roţi în care Michael şi Silvia îşi petrec jumătate din această vară e suficient de spaţioasă. E aranjată precum o garsonieră în miniatură, se mândreşte neamţul de 71 de ani. Campingurile sunt preferate de cei mai mulţi rulotişti pentru siguranţa oferită şi utilităţile de care pot dispune contra cost.

Turiştii campaţi în perimetrul special amenajat îşi pot racorda rulotele la reţeaua de curent, la apă şi internet.

Michael şi Silvia călătoresc 6 săptămâni cu rulota. FOTO: Iulian Bunilă
Michael şi Silvia călătoresc 6 săptămâni cu rulota. FOTO: Iulian Bunilă

„În această perioadă cu temperaturi caniculare avem anunţaţi foarte mulţi turişti care vor să evadeze din mediul urban şi să vină la noi, unde avem pâlcuri de verdeaţă, de pădure, aerul este foarte plăcut, iar seara avem în jur de 20ºC”, a declarat Aurel Boboc, administratorul campingului.

Cea mai călduroasă lună iulie din ultimii 100 de ani

Această lună va fi, probabil, cea mai fierbinte din ultimele „sute, dacă nu mii de ani” la nivel mondial. Afirmația îi aparține climatologului-şef al NASA, potrivit Agerpres. Mai multe recorduri de căldură au fost deja doborâte în luna iulie, după cum o indică două instrumente ale Uniunii Europene şi Universităţii din Maine, în Statele Unite, care combină datele de la sol şi din satelit pentru a crea modele care generează estimări preliminare.

image

Fenomenele actuale sporesc probabilitatea ca 2023 să fie cel mai cald an înregistrat vreodată. O astfel de probabilitate este în prezent de „50-50”, potrivit calculelor lui Gavin Schmidt. Alţi oameni de ştiinţă estimează însă o probabilitate de până la 80%, a adăugat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net