Locul de vis din România de care multă lume n-a auzit. Este una dintre cele mai pitorești zone din țara noastră

Ultima actualizare:

Transilvania este, cu siguranță, o zonă de poveste de la noi din țară, fiind imposibil să nu descoperi la fiecare vizită un loc de basm, încărcat de istorie sau de povești idilice. Iar printre aceastea se numără și Valea Hârtibaciului, o zonă deosebit de pitorească și frumoasă din județul Sibiu, însă puțin explorată.

Locul de vis din România / Foto: Freepik
Locul de vis din România / Foto: Freepik

Numită și „Valea Verde”, Valea Hârtibaciului, situată în județul Sibiu, Transilvania, este o zonă deosebit de pitorească și frumoasă, ce oferă priveliştea unică a naturii sălbatice şi adăposteşte sate săseşti unde timpul parcă a stat în loc. Aici, pentru că sunt parte din identitatea oamenilor şi a locului, , tradiţiile sunt respectate şi iubite.

După cum sugerează și numele, această vale este creată de râul Hârtbaciu, care curge prin teritoriul satelor transilvănene, și continuă până când se îmbină cu râul Cibin, acolo unde se încheie călătoria sa. Râul Cibin, la rândul său, continuă să străbată și să construiască noi peisaje până la râul Olt.

Prin această vale puteți testa și experiența unei plimbări cu mocănița, prin care puteți admira natura care reînvie. Totodată, pe lângă aceasta, mai sunt și alte atracții și obiective turistice în zonă. De exemplu, puteți descoperi biserica fortificată, legendele și obiceiurile locului, şi vă puteți bucura de o masă copioasă în aer liber, mai ales că localnicii, ospitalieri din fire, îi așteaptă pe turiști cu preparate delicioase și răcoritoare.

Este o zonă ideală și pentru cei pasionați de ciclism

De asemenea, zona este una ideală şi pentru cei pasionaţi de ciclism, fiind străbătută de nenumărate trasee de acest fel, cel mai popular fiind Drumul naturii, dintre Sibiu şi Agnita. Iar dacă nu știai, Valea Hârtibaciului adăpostește și cea mai veche casă construită în vreun sat din România – locuința Alțâna. Aceasta a fost ridicată în anul 1508.

Prin urmare, dacă nu te-ai gândit încă unde să îți planifici următoarea vacanță, cu siguranță Valea Hârtibaciului este locul ideal dacă iubești natura și peisajele fermecătoare. Localnicii sunt tot timpul pregătiți să le arate vizitatorilor meșteșugurile locului, cum este cultivat pământul, cum sunt crescute animalele, ori cum se face brânza sau mierea. 

image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net