Vino să te răcoreşti la cascadă! Locul unde scapi de caniculă: „Este ca un duş uriaş”

Ultima actualizare:

La 40 de grade la umbră nu mai știi unde să te ascunzi sau câte dușuri să faci ca să te mai răcorești puțin. Ei bine, Cascada Clocota din Geoagiu Băi a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri ale stațiunii din județul Hunedoara.

Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Numeroși oaspeți ai săi profită de apa termală a cascadei pentru a se îmbăia aici. În Antichitate, Germisara, actuala stațiune Geoagiu Băi, se număra printre cele mai căutate băi termale de pe actualul teritoriu al României.

Vechile terme de la Germisara au fost redescoperite în secolul al XIX-lea, iar de atunci au fost căutate de tot mai mulți călători pentru efectul benefic al apelor lor. În prezent, un ștrand cu ape termale este atracția principală din Geoagiu Băi, însă numeroși turiști se îndreaptă spre Cascada Clocota din stațiune, una dintre cele mai spectaculoase din România.

Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Vizitatorii vin aici pentru a face fotografii și pentru a admira cascada cu apă termală, însă mulți dintre ei nu rezistă tentației de a face o baie în ea.

„Este ca un duș uriaș. La început pare un pic rece, dar în scurt timp corpul se obișnuiește cu temperatura ei și nu îți mai vine să ieși de sub ea. Este spectaculoasă”, spune, pentru adevarul.ro, unul dintre tinerii care s-au îmbăiat în Cascada Clocota.

Alți turiști sunt însă mai rezervați: „Cu timpul, din cauza oamenilor, înfățișarea cascadei se va deteriora. Și așa, în anii trecuți, erau multe gunoaie în jurul ei. A mai fost curățată din când în când, astfel că acum are un aspect plăcut”, spune un alt vizitator.

Apa Clocotei colectează toate izvoarele termominerale din zonă, iar datorită temperaturii, aici cresc plante specifice apelor termale şi vieţuiesc animale din specia salamandrelor. Cele 16 izvoare de ape termale ce se revarsă în râul Clocota fac ca apa acestuia să nu îngheţe în timpul iernii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Orasul Vilnius FOTO getyourguide.com
image
image
image
image
image
image
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net