Povestea impresionantă a Cascadei Cailor, cea mai mare din România. Când vei afla de unde îi vine numele, îți vor da lacrimile

Multă lume iubește să călătorească prin România, dar puțini sunt cei care știu că la noi în țară, aproape de granița cu Ucraina, se află Cascada Cailor, una dintre cele mai mari și spectaculoase cascade de la noi.

Cascada Cailor se află aproape de granița cu Ucraina / foto: romtur
Cascada Cailor se află aproape de granița cu Ucraina / foto: romtur

Acest minunat obiectiv turistic se află apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei, aproape de granița României cu Ucraina. Situată la 1.300 de metri altitudine, Cascada Cailor are o cădere de apă de 90 de metri.

Cum se poate ajunge la Cascada Cailor

Așa că, dacă sunteți pasionați de natură, trebuie neapărat să ajungeți măcar o dată în viața aici. Apa cade la aproape 100 de metri se scurge peste un abrupt calcaros, în mai multe trepte care se numește Podul Cailor.

Turiștii care vor să ajungă la Cascada Cailor pot veni din mai multe direcții, cum ar fi dinspre Borșa-Complex cu telescaunul, sau la pas, ori dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei.

Este important de precizat că cea mai bună perioadă de mers la Cascada Cailor este primăvara, atunci când debitul apei crește, iar natura prinde viață, transformând locul într-o peisaj de basm.

De ce se numește Cascada Cailor. Totul are legătură cu tragedie

Cascada Cailor este una dintre cele mai mari din România / foto: libertatea
Cascada Cailor este una dintre cele mai mari din România / foto: libertatea

Cascada Cailor și-a primit numele de la o legendă specifică zonei unde se află. Potrivit poveștii, la un moment dat o herghelie de cai a fost încolțită de urși și ca să scape s-ar fi aruncat în prăpastie.

Se pare că evenimentul a fost așa de trist că păstorii ar fi plâns atât de mult încât ar fi dus la apariția Cascadei Cailor. Totuși, zona a primit denumiri legate de acest eveniment: Zănoaga Cailor, amplasată deasupra Cascadei Cailor, Muntele Cailor, Podul Cailor, valea pe care este formată cascada Cailor a primit și ea același nume, la fel ca și pârâul din zonă. O poveste frumoasă care atrage mii de turiști în fiecare an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net