Satul din România care a ajuns faimos în întreaga lume. Fotografia care i-a uimit pe străini

Ce n-au reuşit să facă statul şi oficialii din turism în zeci de ani, a făcut o româncă cu un singur click. Cu o simplă fotografie, femeia a reușit să facă reclamă țării noastre, iar un sat a ajuns faimos în întreaga lume. Fotografia cu acest sat a strâns peste 75.000 de like-uri în mediul online, iar străinii au rămas uimiți: „Raiul pe pământ!”

Satul din România ajuns faimos după o simplă fotografie: 75.000 de likeuri / Foto: Freepik
Satul din România ajuns faimos după o simplă fotografie: 75.000 de likeuri / Foto: Freepik

O fotografie de la Fundata face înconjurul lumii. Postarea braşovencei Gabriela Nicoleta, aflată în vacanță în satul Șirnea, a atras rapid peste 75.000 de likeuri. Practic, fără miliarde de euro cheltuiți pentru marketing și propagandă turistică, românca a reușit să facă reclamă țării noastre cu o simplă fotografie, ceva ce n-au reuşit să facă statul şi oficialii din turism în zeci de ani.

Zona este cunoscută pentru frumusețea sa

Imaginea din comuna Fundata a făcut înconjorul lumii, iar străinii au fost fascinaţi de peisaj, mulți comentând că, nu doar că doresc să viziteze locul, ci să se mute cu totul aici. În ciuda faptului că imaginea făcută de Gabriela este pe cât de simplă, pe atât de uimitoare: verdele dealurilor, casele specifice zonei, creează un decor rupt parcă din poveşti, zona este, de asemenea, cunoscută pentru frumusețea sa.

„Ne-au plăcut foarte mult peisajul, liniştea şi ne-au adus aminte de copilărie, de serile petrecute la bunici. Sincer nu m-am aşteptat. Am primit o notificare ca o sugestie să mă înscriu în acel grup. Şi am ales o locaţie de la mine din ţară care îmi place şi asta a fost, Fundata”, au fost cuvintele Gabrielei Nicoleta, relatează Observator.ro.

Bineînțeles, reacțiile în mediul online au fost pe măsură: „Locuieşti într-una dintre cele mai frumoase ţări din lume”, a scris Marion Harris în mediul online, fiind completat de Linda Barker: „Dumnezeule, ce loc frumos! Mă văd stând pe verandă cu un pahar de vin, contemplând. Este Raiul pe pâmânt”.

„Aceasta este prima postare din România pe care o văd şi este absolut superbă. Mulţumim pentru distribuire. Din Minnesota, USA”, „Acolo ai nişte caracteristici ale naturii foarte spectaculoase. În primul rând sunt dealurile înalte ale Şirnei, iar culoarul este mărginit şi la est şi la vest de pereţi de stâncă”, comentat și Christine Hult și Mihai Moiceanu, fotograf profesionist.

Comuna situată la cea mai înaltă altitudine din țară

Începând cu 16 iulie 1973, satul Șirnea, alături de 13 alte localități, s-a declarat experimental „sat turistic”. Comuna Fundata e situată la o altitudine de 1360 de metri, fiind considerată comuna situată la cea mai înaltă altitudine din țară, iar zona se mai poate lăuda şi cu cel mai curat aer din România.

„Este comuna situată la cea mai înaltă altitudine din ţară, locuită permanent. Satul Şirnea a fost primul sat care a obţinut statutul de sat turistic în România la începutul anilor 1970”, a declarat primarul comunei Fundata.

De asemenea, Fundata s-a clasat pe primul loc pe lista celor mai spectaculoase 10 destinații din România care merită văzute în 2023 a jurnaliștilor din cadrul Clubului Presei de Turism.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net