Metoda egipteană, cea mai bună și eficientă pe timp de caniculă. Cum o aplici, ca să poți dormi liniștit noaptea

În zilele călduroase, este tentant să pornești aparatul de aer condiționat. Însă aceasta nu este singura metodă prin care poți să te răcorești. Există și alte moduri de a-ți proteja casa de căldură fără să-ți crești consumul de energie electrică.

aer conditionat jpg

 

Ține închise geamurile pe timpul zilei 

Nu deschide geamurile pe timpul zilei, deoarece toată căldura de afară va intra la tine în casă. Este recomandat să ții geamurile deschise doar pe timpul nopții, pentru că aerul racoros va patrunde înăuntru și îți va aerisi casa, potrivit cumsa.ro. 

Pune obloane și apelează la ventilator

Montează-ți obloane la geamuri. Închide-le în pe timp de zi, iar acestea îți vor proteja apartamentul de supraîncalzire și, implicit, de razele soarelui.

Ventilatorul este și el o soluție pentru că va reduce temperatura din casa ta cu 6-7 grade, iar acesta nu este atât de periculos ca aerul condiționat.

Scoate toate gadgeturile din priză și ține cât mai multe plante în casă

Cu toate că îți vine greu să crezi, trebuie să înțelegi că toate aparatele electronice și gadgeturile emană căldură. Scoate-le din priză sau oprește-le dacă nu le folosești și limitează pe cat poți utilizarea aragazului sau cuptorului.

Plantele sunt și ele o soluție, asa că puteți așeza o plantă mare de apartament în fața geamului pentru a face umbră. De asemenea, acestea produc oxigen, așa că ține cât mai multe plante în casă.

În ce constă metoda egipteană

Metoda egipteană este destul de cunoscută și constă în umezirea lenjeriei de pat cu apă rece, pentru a beneficia de răcoare pe timpul nopții. Udă lenjeria până rămâne umedă, dacă ai pus apă în exces stoarce foarte bine. Pentru a evita pătarea sau udarea saltelei, poți așeza câteva prosoape care vor absorbi umezeala.

Pune lenjeria de pat în congelator

Evită folosirea materialelor ca satinul, mătasea sau poliester. Cea mai buna soluție râmâne o lenjerie de pat deschisă la culoare, din bumbac. Un alt truc este să pui lenjeria de pat în congelator timp de câteva minute, înainte de culcare. Folosește o pungă de plastic și ai să vezi efectul atunci când te pui in pat.

Renunță la pijamale

Pijamalele nu au ce căuta pe timp de vară, așa că renunță la ele. Este cel mai bun mod de a răcori corpul și a îl lăsa să respire. Dacă vrei neaparat să ai ceva pe tine, ia-ți un tricou, neapărat de bumbac.

Cât de importantă este alimentația pe caniculă

Alimentația este și ea importantă, așa că evita mâncărurile grase. Încearcă să mănânci cât mai ușor, mai ales salate. Iaurtul face bine corpului și nu conține foarte multe calorii. Mănâncă un iaurt rece, cu 2% grasime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net