12 sfaturi pentru a păcăli canicula!

De câteva zile, vremea caniculară a pus stăpânire pe România, iar oamenii au de înfruntat temperaturi de aproape 40 de grade Celsius.

Hidratarea este cea mai importantă
Hidratarea este cea mai importantă

Foto: Pixabay

Pentru că e greu să faci faţă căldurii, și mai urmează câteva zile de foc, iată câteva idei care te vor ajuta să te răcoreşti!

1. Hidratare intensă. Specialiştii ne recomandă ca la fiecare jumătate de oră să bem câte o cană de apă ori o băutură răcoritoare (limonadă, ceai verde, braga ori socată). Evitați băuturile alcoolice și cafeaua care nu fac decât să ducă la deshidratarea organismului. 

Citește și: Cum îți răcorești casa pe timp de caniculă

2. Dușuri călduțe. Înainte de a merge la culcare, faceţi un duş călduţ sau ştergeţi corpul energic cu un prosop înmuiat în apă rece. La scurt timp, va apărea o senzaţie plăcută de răcorire. Totodată, compresele cu apă rece aşezate pe frunte sau la nivelul cefei redau senzaţia de răcorire.

3. Îmbrăcăminte lejeră. Alegeți îmbrăcăminte de culoare deschisă, largă și din materiale cât mai naturale. Bumbacul, de exemplu, este o alegere perfectă, deoarece permite pielii să respire și absoarbe transpirația. Purtați o pălărie cu boruri largi, de aproximativ 5-7 centimetri.

4. Alimentație ușoară. Să mâncăm puțin și des. O porție mare de mâncare consumată dintr-o dată nu va duce decât la creșterea temperaturii corpului în scopul digerării sale. Specialiștii ne recomandă consumul de fructe și legume, fie că e vorba de salate sau sucuri proaspete.

5. Evitați medicamentele. Anumite medicamente pot afecta abilitatea corpului de a rămâne hidratat și de a răspunde la supraîncălzire. În această perioada nu sunt recomandate medicamentele care contracta vasele de sânge, care scad tensiunea arterială, diureticele sau antidepresivele.

Vezi și: Cum se curăță aparatul de aer condiționat, pentru a respira sănătos

Trucuri mai puțin obișnuite, dar de efect!

6. Într-un şerveţel, se pune un cub de gheaţă, iar mai apoi se aşază pe încheieturi, acolo unde bate pulsul. Se pare că în numai 30 de secunde, temperatura corpului poate scădea cu trei grade.

Află cum e: Viaţa la 52 de grade Celsius. Capitala Kuweitului e cel mai fierbinte oraş din lume

7. Cu câteva ore înainte de a merge la culcare, puneţi lenjeria de pat şi chiar pe cea intimă într-o pungă şi mai apoi la frigider. Fiind foarte reci, vor crea o senzaţie de răcorire.

8. Când ne simțim copleșiți de căldură este bine să ne gândim la ceva răcoros - la zăpadă sau gheață, de exemplu. Studiile spun că acest lucru ajută, potrivit dailymail.co.uk.

9. Folosiți sucul de la o lămâie atunci când faceți baie. Câteva picături în cadă vă vor face pielea să miroasa plăcut și vor ajuta la combaterea bacteriilor ce se dezvolta la caldură excesivă.

10. Feliile reci de castravete aplicate pe față, mai exact pe frunte și obraji, vor oferi o senzație plăcută de răcorire.

11. Ceaiul de mentă răcorește. Ceaiul se ține la frigider, stropindu-se ulterior fața cu acesta. Senzația de răcoare va fi intensă. De asemenea, ceaiul de mentă este foarte indicat să fie băut în zilele caniculare.

12. Deși ar putea fi ultimul lucru la care v-ați gândi în zilele de caniculă, curry-ul și ardeiul iute stimulează receptorii căldurii aflați în gură, îmbunătățesc circulația și elimină transpirația, iar acest lucru ajuta corpul să scadă temperatura.

Te-ar putea interesa și: Cum îți ajuți organismul să combată canicula? Alimente pe care nu e bine să le consumi   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net