Via┼úa la 52 de grade Celsius. Capitala Kuweitului e cel mai fierbinte ora┼č din lume

Canicula a cuprins Rom├ónia, dar temperaturile de 37 de grade Celsius sunt nimic pe l├óng─â cele de aproape 50 care se ├«nregistreaz─â, ├«n aceast─â perioad─â, ├«n capitala Kuweitului, Al-Kuweit. Ora┼čul din Orientul Mijlociu este cunoscut drept cel mai c─âlduros din lume, iar oamenii depind de aerul condi┼úionat din case ┼či magazine.

image
Temperaturile ├«n Al-Kuweit ajung ┼či la 52 de grade foto: EPA-EFE

Al-Kuweit, cu o popula┼úie de peste trei milioane de locuitori, are temperaturi medii de 44 de grade Celsius ├«n iulie ┼či august, ├«ns─â ├«n 2021, s-au ├«nregistrat ┼či 52 de grade. Aceast─â temperatur─â este una extrem de periculoas─â ┼či poate fi letal─â chiar, fiind cu zece grade peste cea la care rezist─â un om.

Nu exist─â pic de umbr─â pe str─âzile din Al-Kuweit

Chiar ┼či c├ónd nu se ajunge la at├ót de multe grade ├«n termometre, soarele este at├ót de arz─âtor ├«nc├ót locuitorii capitalei sunt nevoi┼úi s─â stea ad─âposti┼úi pe perioada zilei. ├Än Al-Kuweit nu exist─â umbr─â ┼či centrele comerciale cu aer condi┼úionat sunt des frecventate. Conform unui arhitect din ora┼č, e ca ┼či c├ónd ÔÇ×spa┼úiul exterior nu exist─âÔÇŁ ├«n capitala din Orienteul Mijlociu.

Mai mult, nu exist─â locuin┼ú─â sau birou care s─â nu aib─â aer condi┼úionat, iar ma┼činile sunt modul preferat de deplasare de bog─âta┼čii din Al-Kuweit.

Bog─âta┼čii nu duc lips─â de nimic

Gabriele Cecconi, un fotograf care a surprins vremea extrem─â din ora┼č a povestit, conform publica┼úiei britanice Daily Mirror, c─â 1,3 milioane de locuitori tr─âiesc ├«n lux ├«n metropola care a ├«nflorit dup─â ce, ├«n anii 1930, au fost descoperite aici z─âc─âminte de petrol. Ei au bani pentru a face orice, a┼ča c─â nu sufer─â deloc de pe urma caniculei insuportabile. Pentru bog─âta┼či, Al-Kuweit este un adev─ârat paradis, de┼či unul fierbinte.

stanga
dreapta
image
image
image
image
al kuweit canicula epa efe (4) jpg

Imigran┼úii, cei mai afecta┼úi de canicula din ora┼č

├Äns─â ei depind de alte trei milioane de migran┼úi, care muncesc ├«n ora┼č ┼či care nu ├«┼či permit s─â se fereasc─â mereu de soarele arz─âtor, datorit─â salariilor mici. Mul┼úi dintre ace┼čti lucr─âtori sunt din Asia de Sud-Est ┼či pot fi des v─âzu┼úi pe str─âzile din capitala Kuweitului, cu umbrele de soare ┼či transpira┼úi, a┼čtept├ónd autobuzele.

Alte ora┼če ├«n care s-a ├«nregistrat temperaturi record

Al-Kuweit nu este singurul punct fierbinte de pe Glob, ├«n care cei s─âraci sau cu venituri medii sufer─â mai mult. Ahvaz, din Iran, a avut ┼či el temperaturi de aproape de 50 de grade Celsius, iar poluarea din aer a atins cote alarmante. ├Än cel mai mare ora┼č din Pakistan, Karachi, un val de canicul─â din iunie a dus la 800 de mor┼úi, iar ├«n Delhi, India, mai mul┼úi oameni au ajuns la spital din cauza celor 45 de grade, ├«n mai. Nu se ┼čtie ├«ns─â dac─â acestea sunt cifrele reale ┼či c├ó┼úi oameni au fost afecta┼úi cu adev─ârat, pentru c─â multe cazuri nu sunt raportate.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

iulia vantur jpeg
4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
alex leonte cancan 3 jpg
front brad pitt gettyimages copy jpeg
2 octavia geamanu antena 1 jpg jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
Catalin Botezatu png
anca serea fiica jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 profimedia 0335766210 jpeg
paianjen jpg jpeg
calendar ortodox 2021 09 august sfantul apostol matia png
lucian bode untold boc 640x400 jpg
iphone 14 png
grecia