Viaţa la 52 de grade Celsius. Capitala Kuweitului e cel mai fierbinte oraş din lume

Canicula a cuprins România, dar temperaturile de 37 de grade Celsius sunt nimic pe lângă cele de aproape 50 care se înregistrează, în această perioadă, în capitala Kuweitului, Al-Kuweit. Oraşul din Orientul Mijlociu este cunoscut drept cel mai călduros din lume, iar oamenii depind de aerul condiţionat din case şi magazine.

Temperaturile în Al-Kuweit ajung şi la 52 de grade foto: EPA-EFE
Temperaturile în Al-Kuweit ajung şi la 52 de grade foto: EPA-EFE

Al-Kuweit, cu o populaţie de peste trei milioane de locuitori, are temperaturi medii de 44 de grade Celsius în iulie şi august, însă în 2021, s-au înregistrat şi 52 de grade. Această temperatură este una extrem de periculoasă şi poate fi letală chiar, fiind cu zece grade peste cea la care rezistă un om.

Nu există pic de umbră pe străzile din Al-Kuweit

Chiar şi când nu se ajunge la atât de multe grade în termometre, soarele este atât de arzător încât locuitorii capitalei sunt nevoiţi să stea adăpostiţi pe perioada zilei. În Al-Kuweit nu există umbră şi centrele comerciale cu aer condiţionat sunt des frecventate. Conform unui arhitect din oraş, e ca şi când „spaţiul exterior nu există” în capitala din Orienteul Mijlociu.

Mai mult, nu există locuinţă sau birou care să nu aibă aer condiţionat, iar maşinile sunt modul preferat de deplasare de bogătaşii din Al-Kuweit.

Bogătaşii nu duc lipsă de nimic

Gabriele Cecconi, un fotograf care a surprins vremea extremă din oraş a povestit, conform publicaţiei britanice Daily Mirror, că 1,3 milioane de locuitori trăiesc în lux în metropola care a înflorit după ce, în anii 1930, au fost descoperite aici zăcăminte de petrol. Ei au bani pentru a face orice, aşa că nu suferă deloc de pe urma caniculei insuportabile. Pentru bogătaşi, Al-Kuweit este un adevărat paradis, deşi unul fierbinte.

Imigranţii, cei mai afectaţi de canicula din oraş

Însă ei depind de alte trei milioane de migranţi, care muncesc în oraş şi care nu îşi permit să se ferească mereu de soarele arzător, datorită salariilor mici. Mulţi dintre aceşti lucrători sunt din Asia de Sud-Est şi pot fi des văzuţi pe străzile din capitala Kuweitului, cu umbrele de soare şi transpiraţi, aşteptând autobuzele.

Alte oraşe în care s-a înregistrat temperaturi record

Al-Kuweit nu este singurul punct fierbinte de pe Glob, în care cei săraci sau cu venituri medii suferă mai mult. Ahvaz, din Iran, a avut şi el temperaturi de aproape de 50 de grade Celsius, iar poluarea din aer a atins cote alarmante. În cel mai mare oraş din Pakistan, Karachi, un val de caniculă din iunie a dus la 800 de morţi, iar în Delhi, India, mai mulţi oameni au ajuns la spital din cauza celor 45 de grade, în mai. Nu se ştie însă dacă acestea sunt cifrele reale şi câţi oameni au fost afectaţi cu adevărat, pentru că multe cazuri nu sunt raportate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net