Canicula face victime. Un tânăr afgan s-a înecat în lacul din Parcul Tineretului

Scene cumplite în parcul Tineretului din Capitală. Un tânăr a intrat în apă cu gândul de a se răcori, însă nu a mai ieșit. Echipa de salvare sosită la fața locului nu a putut face nimic pentru a-i salva viața. 

Tânărul nu a putut fi salvat de către medicii ajunși la fața locului
Tânărul nu a putut fi salvat de către medicii ajunși la fața locului

Copleșit de temperatura extremă înregistrată de termometre, un tânăr de 25 de ani, de origine afgană, a dorit să facă o baie în lacul din parcul Tineretului. Nu a stat prea mult pe gânduri și a plonjat în lac. Minutele au trecut fără ca el să revină la mal.

Ar putea să te intereseze și: Problemele de sănătate care apar pe timp de caniculă 

Echipa de salvare a fost alertată prin apel telefonic la 112, însă medicii sosiți la fața locului nu au putut face nimic pentru a-i salva viața, tânărul nerăspunând manevrelor de resuscitare.

Conform primelor informații, tânărul avea 25 de ani și era de origine afgană. Venise în România în căutarea unui loc de muncă pentru a-și asigura un venit stabil, iar de ceva vreme muncea în construcții. 

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate care au fost circumstanțele în care s-a produs decesul tânărului. Autopsia va dezvălui care a fost cauza morții. 

Vezi și: Canicula a pus stăpânire pe țară! Au fost create 24 de puncte de prim ajutor 

În România sunt înregistrate temperaturi caniculare 

În ultimele zile, în România au fost înregistrate temperaturi extreme, iar disconfortul termic a fost unul accentuat. Gradele ridicate din termometre dau bătăi de cap fiecăruia dintre noi, însă cei mai vulnerabili sunt copiii, bătrânii și persoanele care suferă de diferite boli cronice.

Medicii recomandă evitarea deplasărilor în intervalul orar 10-18, purtarea unei pălării sau șepci pentru protejarea capului de razele puternice UV și hidratarea corespunzătoare, adică doi litri sau trei de apă pe zi. În plus, este recomandat să fie evitat consumul de alcool și a băuturilor bazată pe cafeină întrucât acestea contribuie la deshidratarea rapidă a organismului. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net