Care sunt explicațiile temperaturilor ridicate? Planeta e mai caldă cu 1,1 grade Celsius

Anul acesta, temperaturile caniculare au lovit puternic mai multe zone din Europa. Marea Britanie se luptă cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, iar incendiile de vegetație fac prăpăd în Franța, Spania, Portugalia și Grecia. 

Care sunt cauzele temperaturile ridicate
Care sunt cauzele temperaturile ridicate

Totuși, sunt mai multe explicații pentru temperaturile caniculare ce se află în Europa, în această perioadă. 

Ce explicație există pentru temperaturile ridicate

Înainte de Revoluția Industrială, temperatura medie a planetei era cu 1,1 grade Celsius mai mică. Apariția mașinilor și a arderii de combustibili fosili a făcut ca temperatura media a pământului să crească într-o perioadă relativ scurtă cu 1,1 grade.

Vezi și: Londra, sub semnul focului în cea mai fierbinte zi: „Am pierdut totul!”. Zonele afectate de incendii arată ca după război VIDEO

În urma activității industriale, dioxidul de carbon rezultat contribuie în mod direct la încălzirea planetei. În perioada 1750 - 2020, concentrația totală de dioxid de carbon a crescut cu aproximativ 48%.

Totuși, încălzirea globală nu reprezintă doar o creștere a temperaturii. Asemenea modificări de temperatură aduc și mai multe probleme de natură meteo. Anii aceștia ne-au demonstrat că încălzirea globală este reală, asta după ce tornadele au început să-și facă apariția în România,  iar cantitatea de zăpadă a scăzut semnificativ. 

Urmărește și: Vremea în România va deveni insuportabilă! Când revine canicula

În același timp, valurile de căldură nu sunt unice pentru această perioadă. În trecut, România s-a mai confruntat cu astfel de temperaturi extreme, dar este o problemă la mijloc. 

Apariția unui asemenea val de căldură are o șansă din zece să se producă în timpul perioadei preindustriale. Acum, potrivit unui studiu recent, această șansă crește de trei ori.

Friederike Otto, lector în știința climei la Institutul Grantham pentru Schimbări Climatice și Mediu din Regatul Unit, a explicat că fiecare val de căldură ce are loc în zilele noastre este mult mai intens și mult mai probabil să fie cauzat de schimbările climatice. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net