Vremea în România va deveni insuportabilă! Când revine canicula

Ultima actualizare:

Vremea în România va deveni insuportabilă! Administrația Națională de Meteorologie a anunțat când revine canicula. Țara noastră se va confrunta cu temperaturi care se pot apropia de pragul de 40 de grade Celsius.

Vremea în România va deveni insuportabilă!
Vremea în România va deveni insuportabilă!

România nu scapă de valul de aer tropical din Spania şi Anglia. Se anunță temperaturi record în majoritatea regiunilor din țara noastră. Meteorologul ANM, Alina Șerban, a explicat că masa de aer cald se va extinde în zilele următoare și în sudul Europei.

Poate te interesează: Iată 4 măsuri de care trebuie să ții cont în perioadele caniculare 

„Într-adevăr, vorbim de o masă de aer tropical, o masă de aer foarte cald ce determină temperaturi de 40 și ușor peste 40 de grade, în Peninsula Iberică, în această perioadă, în extindere către vestul, centrul, sudul Europei, în zilele următoare și în deplasare, de la mijlocul săptămânii viitoare și în zona țării noastre, astfel încât vremea se va încălzi treptat”, a precizat Alina Șerban, conform Antena 3. 

Vezi care sunt: Efectele încălzirii globale în România!

Vremea în România va fi caniculară! Sunt așteptate temperaturi de 38 de grade Celsius

Meteorologul de la ANM a explicat că de miercuri, 20 iulie, este așteptată o vreme călduroasă, în aproape toată țara, acest lucru însemnând temperaturi de peste 30 de grade. Ulterior, situația va deveni tot mai insuportabilă.

„Miercuri, temperaturi de caniculă, 35-36 de grade în extremitatea de vest a teritoriului, joi în aproape toate zonele de câmpie, în vest, în sud, în est, 36-37, poate chiar 38 de grade, iar vineri această masă de aer tropical se va restrânge către regiunile sud-estice ale țării noastre: Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea”, a transmis reprezentantul ANM.

Chiar dacă prognozele pot suferi modificări, Alina Șerban susține că un lucru este cert: „această masă de aer cald se va deplasa în zona țării noastre și că vremea va deveni caldă.”

Canicula revine miercuri, 20 iulie, în România! Un alt aspect îngrijorător, pe lângă temperaturile ridicate

Nu doar temperaturile ridicate sunt îngrijorătoare, ci și faptul precipitațiile aproape că vor lipsi cu desăvârșire pe tot acest interval. Abia spre sfârșitul săptămânii ar putea să apară ploile.

Totuși, reprezentanta ANM explică că de această dată vorbim de fenomene specifice instabilității atmosferice, ceea ce înseamnă că putem avea cantități mai importante de apă, însă pe arii destul de restrânse.

Acest lucru nu va ajuta la „refacerea deficitului de umezeală din sol, în condițiile în care masa de aer cald se va extinde, iar umezeala, aceea care aproape că nu este, va fi și mai mult evaporată", a anunţat Alina Şerban, în exclusivitate la Antena 3.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net