5 lucruri la care trebuie să renunți în zilele caniculare de vară

Ultima actualizare:

Te poți bucura de fiecare zi de vară, chiar și atunci când temperaturile sunt foarte ridicate, dacă porți îmbrăcăminte adecvată, te hidratezi, folosești cremă de protecție solară și porți ochelari de soare. Iar dacă apelezi la câteva trucuri, chiar și cele mai caniculare zile pot deveni memorabile. Iată la ce ar trebui să renunți în zilele toride de vară, pentru a-ți spori senzația de confort:

5 lucruri la care trebuie să renunți în zilele caniculare de vară
5 lucruri la care trebuie să renunți în zilele caniculare de vară

Țigări

E bine să te lași de fumat oricând, însă vara, când este foarte cald, corpul tău se va simți mult mai bine fără țigări. Bineînțeles, e greu să renunți la ele, dar metodele de aici te pot ajuta să o faci și încă foarte repede.

Grăsimi

Probabil știi că vara este ideal să consumi alimente cât mai ușoare, de preferat mai multe fructe și legume, și că ar trebui să te ferești de mese copioase, cu preparate grase, pentru că „îți pică greu la stomac”. Dar ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău când mănânci gras pe căldură? Sistemul digestiv este mai solicitat, iar odată cu asta, organismului tău îi scade capacitatea de a se proteja de temperaturile ridicate.

Alcool și cafea

Atunci când este foarte cald, corpul tău vrea cât mai multă apă. Băuturile, chiar dacă sunt slab alcoolizate, accentuează deshidratarea, potrivit unui studiu publicat pe National Library of Medicine. La fel și cafeaua. În schimb, apa, ceaiurile și sucurile naturale din fructe sau legume ne vor face foarte bine. Dacă, totuși, îți dorești o băutură, alege una cu mai puțin alcool și completează cu multă apă.

Lichide foarte reci

Și mai avem o regulă în ceea ce privește băuturile: evită băuturile foarte reci. Pe moment, ai senzația că te răcoresc și îți fac foarte bine, însă senzația e falsă. La fel de bine te vei simți și după un pahar cu apă la temperatura camerei. Atunci când bei apă rece ca gheața, organismul este supus unui efort suplimentar de a o aduce la temperatura internă.

Activitate fizică intensă

Fă sport, dar cu măsură. Energia consumată de corp în procesul de reglare a temperaturii este destul de mare, iar dacă exagerezi cu exercițiile fizice, îl suprasoliciți. Cel mai bine este să faci o pauză de câteva zile, până se mai răcorește :)

Foto: Pexels

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net